Receptek Főételek Húsos ételek Sült kacsa narancságyon

Hozzávalók

1 egész kacsa

1 fej hagyma

3 szál répa

1 szál petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

2 darab babérlevél

2 ág kakukkfű

2 ág rozmaring

2 darab narancs

2 tk

1 tk őrölt fekete bors

A tortillához

500 g burgonya

175 g liszt

1 csipet

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjuk fel a hagymát, a répát és a petrezselymet.

2

Tegyük a zöldségeket, a fűszernövényeket és a fokhagymát egy nagyobb tál aljára

3

Mossunk meg egy narancsot, vágjuk félbe és tegyük a kacsába.

4

A másik narancsot facsarjuk ki, a levét öntsük a kacsára. Adjunk hozzá sót, borsot, a kacsa belsejét is fűszerezzük meg. Tegyük a kacsát az előmelegített sütőbe kb. 2,5 órára. 90 perc után távolítsuk el róla a zsírt, ezt ismételjük meg 15 percenként. Miután ropogós aranybarnára sült, vegyük ki a tálból és tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percig. Burgonyával vagy tortillával tálaljuk.

5

A tortillához főzzük meg a burgonyát héjával együtt. Miután kihűlt, hámozzuk és szeleteljük. Keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk össze a tésztát. Vágjunk belőle kisebb darabokat, ezeket nyújtsuk ki (mint a palacsintát), majd süssük meg mindkét oldalát serpenyőben. Miután elkészült, tegyünk rá egy kis libazsírt vagy süssük még egy kis olajon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4