Receptek Előételek Meleg előételek Sült zöldségek Halloweenre

Hozzávalók

2 darab édesburgonya

2 darab burgonya

4 darab répa

3 darab cékla

2 kanál olaj

1 csipet

2 tk rozmaring

1 gerezd fokhagyma

1 csomag krémsajt

8 darab szegfűszeg

Leírás

„Ez a recept egy remek ötlet, és nagyszerű módja annak, hogy tanítsuk meg a gyermekeket, hogy pozitívan álljanak hozzá a zöldségekhez” – mondja Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő. „Felhívnám a figyelmet a benne megtalálható karotin tartalomra, amit A-provitaminnak is neveznek. Ebből a szervezet A-vitamint termel, ami nemcsak a gyermekek számára fontos az összes sejt megfelelő növekedéséhez, de az erős immunitáshoz és a jó látáshoz is kell. A testben a hőkezelésnek köszönhetően a béta-karotin tökéletesen felszívódik. Az édesburgonya esetében a B6-vitaminra hívnám fel a figyelmet, ami nagyon korlátozottan fordul elő a növényi élelmiszerekben. A gyermekek számára a B6-vitamin kulcsfontosságú a megfelelő mentális fejlődés szempontjából, és a hiánya lassabb fejlődést okozhat.

Elkészítés

1

Mindkét fajta burgonyát vágjuk szeletekre és forró vízben főzzük 5 percig. Főzzük meg a répát és a céklát is.

2

Vágjunk késsel "arcokat" a burgonyaszeletekre.

3

Vágjunk ki a zöldségekből boszorkánykalap formákat.

4

Készítsünk "szemeket" a répából.

5

Tegyük tepsire a zöldségeket, öntsünk rá olajat, fűszerezzük, majd a fokhagymával együtt süssük 200 fokon süssük egy órán keresztül.

6

A paprikákat vágjuk félbe, majd töltsük meg krémsajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4