Receptek Főételek Húsos ételek Szarvasszelet diómártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 kanál liszt

3 gerezd fokhagyma

10 dkg vaj

5 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 dl tejszín

1 fej hagyma

2 dl fehérbors

2 kanál méz

20 dkg dió

1 darab citrom reszelt héja

1 csipet fűszersó

1 kg szarvashús (comb)

Leírás

A szarvascombot dörzsöljük be a fűszersóval, ezután forró serpenyőben süssük elő. Rakjuk bele egy tepsibe, és szórjunk mellé hagymát, valamint fokhagymát. Öntsünk alá kevés olajat és vizet. Fedjük be alufóliával, és rakjuk be 170 fokos sütőbe, majd pároljuk meg. Ha a folyadék elpárologna, akkor pótoljuk vízzel. Közben a diót daráljuk meg, a vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a diót. Kicsit pirítsuk meg, és adjuk hozzá a lisztet, majd engedjük fel vízzel, és forraljuk ki. Ekkor mehet hozzá a fehérbor, reszelt citromhéj, méz, só, fehér bors. Forraljuk ki, majd tejszínnel dúsítsuk. Ha megsült a szarvascomb, akkor hagyjuk kicsit pihenni, majd szeleteljük fel, és tálaláskor vonjuk be a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4