Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta 2

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál liszt

1 l víz

450 g tejföl

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

3 darab vöröshagyma

½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab paprika

70 dkg sertéscomb

1 mk pirospaprika

1 kg savanyú káposzta

Leírás

A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk. A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd összerottyantjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük. A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul. A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát. Tálaláskor, még külön tejfölt is kínálhatunk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4