Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta babérlevéllel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tejföl

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 darab leveskocka

15 dkg rizs

1 kg csülök (kicsontozott)

3 darab babérlevél

1 darab zöldpaprika

2 kg savanyú káposzta

10 dkg császárhús

1 doboz pritamin paprika

30 dkg sertés lapocka

Leírás

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal. Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk. Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük. Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk. Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4