Receptek Főételek Húsos ételek Húsvéti fasírt kemény tojással
Önnek készítette

Jani

Hozzávalók

400 g szendvicskenyér

4 darab tojás (M méretű)

4 darab tojás (keményre főzött)

bébispenót

bors

szerecsendió

100 g vaj

250 ml tej (teljes zsírtartalmú)

zsír

zsemlemorzsa

Elkészítés

1

Vágjuk fel a szendvicskenyeret 1x1 cm-es kockákra, és hagyjuk kiszáradni.

2

Főzzük elő a spenótot forró vízben fél percig, hagyjuk kihűlni, és aprítsuk fel. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, majd verjük fel keményre a tojásfehérjét.

3

Öntsünk olvasztott vajat a feldarabolt kenyérre, és adjuk hozzá az aprított spenótot. Öntsünk mellé a tejet a tojás sárgájával együtt, és hagyjuk együtt ázni. Sózzuk-borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót és óvatosan keverjük össze a felvert tojás fehérjével.

4

Kenjük ki zsírral a sütőformát, béleljük ki sütő papírral, és félig töltsük meg a töltelékkel. Csináljunk egy lyukat a töltelék közepébe, tegyük bele a kemény tojást és a maradék tölteléket.

5

Süssük meg a tölteléket 160–180 °C fokon 35–40 percig. A tölteléket melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4