Receptek Gyerekmenü Főételek Kati csirkesaslikja a kis természetjáróknak
Önnek készítette

Kati

Hozzávalók

500 g csirkemell

600 g héjában főtt burgonya

150 g bacon

1 darab cukkini

2 darab kalifornia paprika

olivaolaj

só és bors

A páchoz

2 kanál reszelt gyömbér

1 kanál szójaszósz

1 kanál méz

olivaolaj

1 kanál citromlé

1 tk kakukkfű (morzsolt)

A szószhoz

150 g tejföl

1 kanál magos mustár

1 kanál metélőhagyma

Elkészítés

1

A pác elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat. Vágjuk fel a csirkemelleket 1 cm-es csíkokra, helyezzük a pácba egy órára.

2

A pácolás után szúrjuk át a nyárssal egy csirkedarab végét, majd húzzunk rá egy darab paprikát, végül húzzuk rá a csirke másik végét! Folytassuk a műveletet, amíg a nyárs tele nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olajjal.

3

Vágjuk fel a bacont, a cukkinit és a paprikákat azonos méretű darabokra, és szúrjuk fel a nyársra a főtt burgonyával. A nagyobb krumplikat vágjuk ketté.

4

A szószhoz keverjük össze az összetevőket.

5

A nyársakat kerti grillen vagy közvetlenül a tábortűz felett készítsük el. A csirke mindkét oldalát 4 percig, a krumplikat pedig 15 percig grillezzük!

6

A szósszal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4