Receptek Levesek Krémes zöldségleves
Önnek készítette

Anyu

Hozzávalók

550 g burgonya

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 kanál vaj

1 l tyúkhúsleves

150 ml tejszín (30%-os)

100 g sárgarépa

100 g zeller

100 g brokkoli

100 g karfiol

2 kanál petrezselyem

bors

Ropogós csillag

4 szelet piritós kenyér

2 kanál vaj

Pesto

1 marék petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

½ dl olivaolaj

Elkészítés

1

A meghámozott burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, majd aprítsuk fel a vörös- és a fokhagymát. Vágjuk fel a zöldségeket is kis kockákra. Bontsuk rózsákra a karfi olt és a brokkolit. Tegyük egy felmelegített lábosba a vajat, a vörös- és a fokhagymát, enyhén pirítsuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát és a tyúkhúslevest. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Adjuk hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Zárjuk el a tüzet, és adjunk a forró leveshez egy tojássárgáját. Lassan keverjük el a tojást, de már ne forraljuk fel a levest! Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és pirítsuk meg a zöldségeket. Végül adjuk hozzá a leveshez, és fűszerezzük sóval, borssal.

2

PIRITÓSBÓL KÉSZÜLT ROPOGÓS CSILLAG: Vágjunk ki egy csillagot a kenyérből, és pirítsuk meg forró vajon.

3

PESTO: Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a sót és az olívaolajat. Keverjük össze, és hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül díszítsük a levest petrezselyemmel, a csillagot pedig pestóval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4