Receptek Főételek Húsos ételek Steak többszínű fűszeres szósszal
Hozzávalók
400 g marha hátszín
2 tk durva só
2 kanál bors (négyszínű)
2 kanál vaj
250 ml főzőtejszín
50 ml juharszirup
A körethez
burgonya
zöldborsó
kis bacon
Leírás

A marhahús használata nagymértékben erősíti a szervezetünket, támogatja a vérképződést, és növeli a védekező képességünket. Ezért is javasolja Zuzana Pavelková Šafářová munkatársunk: „A szarvasmarha steaket időnként mind a férfiak, mind a nők számára javaslom. A steak rendkívül alkalmas a zsírok csökkentésére, csak éppen kihagynám hozzá a mártást, és köretként hőkezelt zöldséget és salátát fogyasztanák. Kevesebb zsírt tartalmaz a Stri ploin steak, mint a Rib Eye. „Egyúttal felhívom a figyelmet a szalonnára. „Bár a szalonnán sütött marhahús rendkívül finom lehet, de a szalonnával mértékletesen kell bánnunk – csak az ételek ízesítésére használjuk. Soha ne süssük a szalonnát serpenyőben, mert ezáltal potenciális rákkeltő hatás tartalmazó ételt kapunk.”

Elkészítés
1
Őröljük meg a borsot.
2
Szórjuk meg fűszerekkel a húst, majd dörzsöljük bele a húsba, de ne túl erősen, nehogy szétessen.
3
Hevítsünk fel egy serpenyőt és süssük meg a steaket ízlés szerint (nyers: 1-2 perc, közepesen átsütve: 4 perc, jól átsütve: 7 perc), majd tegyük félre a húst.
4
Vegyük lejjebb a hőmérsékletet a serpenyő alatt, olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, adjunk hozzá juharszirupot vagy mézet és jól keverjük el. Adjuk hozzá a tejszínt, főzzük további egy precig, közben pedig kevergessük. Adjuk hozzá a maradék vajat is és főzzük addig, amíg össze nem áll.
5
Tálaljuk a steak-et a szósszal együtt.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4