Receptek Főételek Húsos ételek Töltött paprika paradicsomszósszal

Hozzávalók

300 g rizs

4 darab paprika (közepes méretű)

250 g darált marhahús

2 kanál majoranna

1 darab tojás

1 tk só és bors

750 ml paradicsomszósz

500 ml víz

cukor (ízlés szerint)

Fűszeres változathoz

2 gerezd fokhagyma

1 fej hagyma

1 darab chili paprika

Elkészítés

1

Vágjuk le a paprikák tetejét és távolítsuk el a magházat.

2

Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst, a főtt rizset, a majorannát, a sót és a borsot. Használhatunk hozzá kanalat, vagy akár a kezünket is. A fűszeres változathoz adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a chilit és az összetort fokhagymát is.

3

Töltsük meg a paprikákat a keverékkel.

4

Öntsünk vizet egy fazékba, adjunk hozzá cukrot, borsot, ízesítsük fűszerekkel. Várjuk meg, amíg a víz felforr, majd tegyük bele a paprikákat és kis lángon főzzük 10-15 percig.

5

Tálaljuk paradicsomszósszal, kenyérrel vagy főtt burgonyával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4