Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros marharagu
Önnek készítette

Zoli

Hozzávalók

1 kg marha hús (kockára vágva)

150 g hagyma (durvára vágott)

100 g répa

50 g zeller

50 g petrezselyem gyökér

5 darab fokhagyma

100 g szalonna

bors

500 ml vörösbor

200 ml víz

A töltelékhez

50 g vaj

50 g répa (karikára vágott)

50 g zeller

50 g hagyma

petrezselyem levél

Elkészítés

1

Tegyük a szalonnát egy nyeles serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsírt, ha a szalonna zsírja már kisült. Sózzuk-borsozzuk meg a húst minden oldalról, majd hirtelen süssük ki.

2

Vegyük ki a húst a serpenyőből, dinszteljük aranyszínűre a hagymát, majd adjuk hozzá a gyökérzöldségeket és süssük őket arany barnára, végül adjunk hozzájuk fokhagymát.

3

Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük mellé a vörösbort. Süssük lassú tűzön, amíg az alko hol elpárolog, majd adjunk hozzá vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk puhára.

4

A töltelék elkészítéséhez olvasszunk vajat a serpenyőben, süssük a hagymát és a zöldségeket aranyszínűre. Sózzuk-borsozzuk és keverjük össze az aprított petrezselyemmel.

5

A párolt húst tálban, a ropogósra sült zöldségkörettel együtt tálaljuk. Rizzsel vagy baguettel is fogyaszthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4