Receptek Levesek Tejfölös karalábé leves

Hozzávalók

1 darab Tesco Finest friss tojás

8 mk liszt

2 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

3 darab burgonya

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kanál ecet

1 darab leveskocka

1 csomag petrezselyem

1 kanál ételízesítő

2 darab karalábé

Leírás

A karalábét és a burgonyát megtisztítom és kis kockákra vágom. A vöröshagymát apróra vágva, megdinsztelem egy kevés olajon, majd hozzáadom a karalábét és a burgonyát. Ezután, fedő alatt összepárolom. Megszórom delikáttal, átkeverem, majd felöntöm vízzel és puhulásig főzöm, lassú lángon. Sózom, borsozom ízlés szerint (egy Knorr tyúkhúsleves kockát is szoktam bele dobni). Amíg fő, elkészítem a rántást-habarást. A lisztet világosra pirítom az olajban, egy csipet sóval. Félrehúzom a tűzről, majd felöntöm kevés vízzel, hogy sima, csomómentes rántást kapjak. A meleg rántást, mindig hideg vízzel, hideg rántást mindig meleg vízzel kell felönteni. A csomómentes rántásba, belekeverem a tejfölt. Simára dolgozom. A levest ízesítem még, egy kevés ecettel, majd a forrásban lévő levesbe öntöm a tejfölös rántást, folyamatosan kevergetve. Nekem így nagyon finom, krémes lesz, csomók nélkül. Egy tojásból és kevés lisztből, laza nokedlitésztát keverek és beleszaggatom a levesbe. Friss, vágott petrezselyemmel szórom meg, a végén.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4