Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 dkg liszt

3 dl tejföl

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab paprika

3 fej hagyma

16 dkg zsír

1 darab babérlevél

1 csipet őrölt kömény

5 dkg pirospaprika

2 kg pacal

3 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt, vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, pirospaprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá (erős paprika). Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Tejfölös habarással tesszük tökéletessé, és egy kevés tejszínt is rakhatunk bele. Tálalása, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4