Receptek Levesek Tejszínes lencseleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 kanál liszt

3 gerezd fokhagyma

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab sárgarépa

1 dl tejszín

1 fej hagyma

2 kanál citromlé

1 csokor petrezselyemzöld

20 dkg lencse

2 kanál pirospaprika

1 darab petrezselyemgyökér

Leírás

A lencsét beáztatjuk 1 órára. A hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat megmelegítjük és rárakjuk a hagymát, majd megpirítjuk. Sózzuk meg. Vágjuk össze a zöldségeket. Az összevágott zöldségeket adjuk hozzá a megpirult hagymához és fűszerezzük, frissen őrölt borssal. A fokhagymát is felaprítjuk. A lencsét a lepirult zöldségekhez adjuk. A fokhagymát rászórjuk a lencsére, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a zöldségeket. A leves zsírjára rászórjuk a pirospaprikát és a petrezselyemzöldet. Elkészítjük a kötést. A lisztet kikeverjük vízzel csomómentesre, majd citromlével tesszük pikánssá. A tejszínt gyors keverések mellett, a leveshez adjuk. Kevés petrezselyemzölddel tesszük pikánssá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4