Receptek Főételek Húsos ételek Tökmagvas bundában sült csirkemellfilé

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg liszt

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kg sárgarépa

½ fej lilahagyma

80 dkg csirkemellfilé

1 csipet chilipaprika

½ fej hagyma

2 kanál paradicsompüré

30 dkg tökmag

Leírás

A tökmagot daráljuk meg, a hagymákat felaprítjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Daraboljuk fel a répát és adjuk hozzá a hagymához, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, majd pároljuk meg. A tojásokat verjük fel egy tálba, egy csipet sóval. A csirkemellet szeleteljük fel, és szórjuk meg sóval. Ütögessük meg egy kicsit, majd forgassuk meg a lisztben, tojásban és a tökmagban. A sárgarépához adjunk 2 evőkanál paradicsompürét és egy kevés vizet, majd pároljuk tovább. Serpenyőben melegítsünk kevés olajat, és süssük meg benne a csirkemell szeleteket egyenletes, nem túl forró hő alatt. A megpárolódott sárgarépát rakjuk bele egy turmixba, és kevés vajjal pürésítsük. Ha készen vagyunk, akkor tálaljuk a püré mellé, a tökmagvas csirkemellet. https://www.youtube.com/watch?v=9kLp_E2iXdI

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4