Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

2 dl tejföl

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

10 dkg rizs

1 csipet ételízesítő

30 dkg darált hús

1 csipet kurkuma

3 kanál átszitált liszt

15 darab szőlőlevél

Leírás

A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis tölteléket, egy lábosba, egymás mellé rakunk, majd annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi. Kis lángon, puhára pároljuk. Ha megfőtt, kiszedjük. Ízesítjük a levet sóval, egy kevés cukorral és kurkumával. A lisztet elkeverjük a tejföllel és a töltikéket a mártásban, még egyszer felforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4