Hozzávalók

2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

3 dl tej

1 dl tejföl

10 dkg vaj

2 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

20 dkg rizs

50 dkg darált hús

3 kanál átszitált liszt

20 darab szőlőlevél

Leírás

A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakjuk, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi és kis lángon, puhára pároljuk. A vajat habzásig hevítjük, megszórjuk liszttel és felengedjük tejjel. Kiforraljuk és tejföllel elkeverjük. Végül sózzuk, borsozzuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4