Hozzávalók

3 darab Tesco Finest friss tojás

3,5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

25 g finomliszt

130 g cukor

1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

3 kanál margarin

1 darab citrom héja (reszelt)

50 g mazsola

250 g tehéntúró

Leírás

A töltelékhez, a mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra töröljük és meglocsoljuk rummal. A túrót krumplinyomón, vagy szitán áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, kemény habbá verjük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, belereszeljük a megmosott citrom héját, majd óvatosan, hogy össze ne törjük, beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát. Egy közepes méretű serpenyőt, az első palacsinta sütése előtt, vékonyan kikenjük olajjal. A maradék olajat, a palacsintatésztába keverjük, szükség esetén, még egy kis szódavízzel hígíthatjuk. Forró serpenyőben, 8-10 palacsintát sütünk belőle. Arányosan elosztva, megkenjük a töltelékkel a palacsintákat. Feltekerjük, vagy batyuba hajtjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4