Hozzávalók

1 kanál liszt

1 fej vöröshagyma

2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 darab sárgarépa

1 darab citrom héja

3 darab babérlevél

50 dkg gomba

1 darab petrezselyemgyökér

Leírás

A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk, egy evőkanál étolajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, aztán fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleszórunk 1 kis mokkáskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat és a babérlevelet, valamint a répaféléket puhára pároljuk. Közben, a megfőtt répafélékből kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet. A répákat a főzővízzel együtt összeturmixoljuk, vagy szitán áttörjük. Az áttört mártást visszatesszük a tűzre, mustárt teszünk bele, a mustár erősségétől függő mennyiségben (meg kell kóstolni, hogy a megfelelő ízt beállítsuk). Ha kell, megcukrozzuk egy kicsit (nem mindig kell, mert a sárgarépa sokszor elég édes). A gombákat egy pyrex párolóedénybe rakjuk és 15 perc alatt megpároljuk a forró vízen. Spagettivel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4