Hozzávalók

1 mk liszt

½ l tej

5 dkg cukor

1 dkg vaj

2 darab tojás sárgája

1 rúd vanília

Leírás

A tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük. Tűzre tesszük, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja. Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük. 2 db tojásfehérjét, 2 dkg cukorral keményre verünk, és a forró mártáshoz keverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4