Receptek Levesek Zeller krémleves sváb gombóccal

Hozzávalók

2 kanál liszt

2 dl víz

2 darab burgonya

6 dkg vaj

1 dl tejszín

1,5 l húsleves

30 dkg zellergumó

Leírás

Leves elkészítése: A megtisztított zellert és burgonyát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük. Svábgombóchoz: 5 zsemle 3 tojás petrezselyem só kevés zsemlemorzsa A sváb gombóc elkészítése: a zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, először gombócokat formálunk, majd egy kicsit meglapítjuk azokat, zsemlemorzsába hempergetjük és olajon kisütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4