Receptek Levesek Zellerkrémleves 2

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 dl tej

1 dl tejföl

1 mk fehérbors (őrölt)

35 dkg zeller

1 kanál ételízesítő

1 csokor zellerzöld

Leírás

A nagyon gondosan megtisztított zellert kis darabokra vágom, majd annyi vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Ha megfőtt, hagyom kicsit hűlni, ezután pedig a leszűrt zellert turmixgépbe teszem, és kevés hideg vízzel pépesre zúzom. A zellerpépet visszaöntöm a fazékba a főzőlével és a tejjel, meg annyi vízzel, hogy összesen bő 1 liter legyen az összes folyadék. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. A tejfölt, a lisztet és 0,5 dl vizet simára keverek, majd behabarom vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés közben, jól felforralom. Kevés olajban pirított zsemlekockákkal, csészékben, forrón tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4