A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zú...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 kanál vaj
1 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
30 dkg rizs
1 marék bazsalikom levél
1 marék juhsajt
1 marék finomra vágott zöldpetrezselyem
10 dkg velő
A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst. Úgy 1-2 percig, kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett, apránként felöntjük a marhahúslevessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után, addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő, 15-18 perc. Mielőtt kész lenne, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Sóval, borssal, reszelt juhsajttal ízesítjük.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.