Zöldséges rizottó

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

20 dkg sárgarépa

2 dl tejszín

1 fej hagyma

40 dkg rizs

1 csokor petrezselyem

1 marék reszelt sajt

20 dkg zöldborsó

1 csipet ételízesítő

Leírás

A rizst jól megmossuk és 1-2 órán át, hideg vízben áztatjuk. Az apróra vágott hagymát bő olajon, egy kis vízzel megdinszteljük. Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük. Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel. Vízzel felöntve, fedő alatt, puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.) Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük. Lassú tűzön néha megkeverjük és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt. Ha kész, pár percig, a fedő alatt állni hagyjuk.Tejszínnel és reszelt sajttal átkeverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4