Receptek Főételek Húsos ételek Zöldségfasírt rántva

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg liszt

1,5 dl tej

5 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab sárgarépa

1 csomag petrezselyem

10 dkg gomba

10 dkg zöldborsó

1 darab fehérrépa

10 dkg zöldbab

Leírás

A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és apró kockákra vágjuk,a petrezselymet felaprítjuk.A zöldségeket -a gomba kivételével-enyhén sós vízben,a forrástól számított 10 perc alatt kissé ropogósra főzzük.Leszűrjük és jól lecsöpögtetjük.Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat,beletesszük a gombát,és addig pirítjuk,amíg a leve elpárolódik.Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket,összekeverjük,meghintjük a liszttel,kicsit együtt pirítjuk,majd felengedjük a tejjel,hozzáadjuk a tojást,megsózzuk,megborsozzuk és kevergetve 2-3 percig lassú tűzön pároljuk,amíg sűrű massza lesz.Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.A kihűlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk,bepanírozzuk és forró olajban pirosra sütjük. (Kínálhatjuk húsok mellé köretnek,önálló ételként paradicsommártással,vagy hidegen tartármártással.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4