Hozzávalók

1 darab Tesco Finest friss tojás

45 dkg liszt

1 dl tej

1 csipet sütőpor

5 dkg cukor (+12 dkg a töltelékhez, +4 ek. a bevonathoz)

5 dkg vaj

4 kanál kakaó

1 dkg élesztő

30 dkg sütőmargarin

20 dkg lekvár

12 dkg darált dió

1 darab tojásfehérje (a bevonathoz)

Leírás

Az élesztőt, langyos tejben, egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, majd jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele, majd a negyedik lapot is. A tésztát szobahőmérsékleten, egy órán át kelesztjük. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 12-15 perc). A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, majd állandóan kevergetve, nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve, beledobjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét, a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, majd hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4