Hozzávalók

500 g liszt

250 g vaj

50 g porcukor

2 darab tojás sárgája

1 darab tojás

20 g élesztő

100 ml tej

1 csipet

A töltelékhez

300 g őrölt dió

180 ml víz

180 g kristálycukor

1 darab citrom leve

Továbbá

300 g baracklekvár

200 g csokoládé

1 adag vaj

Elkészítés

1

Kézmeleg tejben és cukorban oldjuk fel az élesztőt. Hagyjuk kicsit kelni. Közben keverjük össze a lisztet a cukorral, vajjal, tojással és tojássárgájával. Adjuk hozzá az élesztőt és gyúrjuk tésztává.

2

Készítsük el a tölteléket: öntsük forró vízbe a diót, cukrot és citromlevet, majd jól keverjük el.

3

Válasszuk háromfelé a tésztát, mindet nyújtsuk ki.

4

Tegyük tepsire a tésztát, kenjük meg lekvárral, a töltelék felével, tegyünk rá még egy tésztát és ugyanezt ismételjük meg. A felső réteg tésztára szúrjunk lyukakat villával, majd süssük 200 fokon 30 percig.

5

Öntsük le a kész tortát vajjal kevert olvasztott csokoládéval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4