Egészséges életmód Egészséges ételek 5 jó ok a lazacfogyasztásra

1.      Alacsonyabb koleszterinszint

A lazacban megtalálható legfontosabb anyagok a többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek jót tesznek az érrendszerünknek és főként a szívünknek. Ugyanakkor korlátozzák a vérben a koleszterin mennyiségét, ami jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Éppen ezért kifizetődő olyan gyakran lazacot enni, amilyen gyakran csak lehetséges, nem gondolja?

2.      Boldogabb lesz

A lazac L-triptofán nevű anyagot tartalmaz, ami a szervezet számára szerotonint termel - a boldogság hormonját. Biztosan hallott már róla! A csokoládé is segít boldogsághormont termelni, de ezzel ellentétben a lazac nem hízlal.

3.      Vitaminokkal és jótékony hatású anyagokkal támogatja szervezetét

A lazac fehérjét és A, B, D vitaminokat tartamaz, melyek pozitív hatással vannak az agyra, a szemre, az ízületekre és az érrendszerre is. Különösen az édesanyáknak fontos gyakran fogyasztaniuk, mert a fent említett vitaminok fontos szerepet játszanak a baba fejlődésében.

4.      Segíti az emésztést

Való igaz, hogy a lazac a legzsírosabb halak közé tartozik, másrészről viszont emészthetőbb is. Amint beépíti a diétájába, néhány héten belül nagyszerű eredményeket érhet el.

5.      Imádni fogja a lazacot

Igen, ez is egy jó ok a lazacfogyasztásra, talan sok ember számára a legfontosabb. A lazac egy nagyon finom hal, különösen a norvég fajtája. Sütheti, pörkölheti, grillezheti, de ne felejtse el, hogy a halnak nincs szüksége hosszú hőkezelésre. A húsának rózsaszínűnek és lédúsnak kell maradnia.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása