Baba Totyogó 6 játék a kellemes tavaszi napokra

Szép időben kár a négy fal között maradni gyermekével. Főként akkor, ha a közvetlen környezet számtalan kitűnő lehetőséget kínál.


Ugróiskola
Mindnyájan nosztalgiával gondolunk a bevált klasszikus játékra: megmozgatja az agyat és az izmokat is. A legjobb benne az, hogy csupán színes kréta és járda kell hozzá, melyre lerajzolja az ismert kockákat a számokkal. Gyermekével egyben átismételheti a matematika alapjait is. A számokon ugrálás közben számoljanak együtt. Ha a gyermek már meg tudja jegyezni az alapvető számokat, bővítheti továbbiakkal is.


Bújócska a parkban
Ebben a játékban nem ülhet tétlenül a padon, a gyermek értékelni fogja a játékban aktívan résztvevő szülőket.  Séta közben keressen a parkban egy szép helyet és hagyja, hogy az apuka és a gyerek egy csapatot alkosson.  Ön fogja keresni őket. Partnerének feladata az lesz, hogy a gyermeket egy olyan hely keresésére buzdítsa, ahol Ön garantáltan nem találja meg őket – egy fa mögött, bokorban, vagy a sűrűben. A gyereknek élvezetesebb lesz a játék, ha szólítani fogja Önt, miközben Ön úgymond játékból nem fogja őt megtalálni.


Bolondos festegetés
Ez a játék kimondottan kültéri játszásra alkalmas, mert otthon bepiszkolnák vele a falakat, padlót és mindent. Így elég hozzá egy nagy papír és egy kevés vízben elkevert vízfesték, vagy temperafesték. Mártogassák az ecsetet a színes vízbe és alaposan hadonásszanak vele a papír felett, hogy a festék szétfröccsenjen. Keverjenek el különböző színeket és hozzák létre saját műalkotásukat.
Ajánljuk, hogy olyan öltözéket válasszon, melyet később nem fog sajnálni.


Hullahopp karika

Adjon esélyt a hullahopp karikának, mely a megfelelő technika alkalmazásával hosszú percekig foroghat a derékon. Szerezzen be egy gyerekkarikát és egy felnőttkarikát, majd versenyezzenek. Mivelhogy a helyes technikát a szülők nagy része már elfelejtette, ez Önnek is szórakozás lesz. Könnyen lehet, hogy nem sikerül majd gyermekét nyerni hagyni, mert ő természetesen legyőzi Önt. Ha a szabadban fognak versenyezni, nem kell izgulnia, hogy a forgó karika kárt tesz az otthoni berendezésben.


Kőfestés
Gyűjtsön össze néhány közepes nagyságú követ, legjobbak a tavaknál található kerek kövek.  Vegye elő az akril- vagy temperafestékeket és elképzelése szerint fesse ki a köveket . Ez lehet mindenféle állatfigura vagy vicces arcképek. Végül rakja ezeket egymás mellé és készen van a kedves kőből készült műalkotás.


Vessen el magocskákat
Vásároljon néhány szezonmagot és közösen ültessék el a kertben, cserépbe vagy az erkélyen. Ezután együtt rendszeresen öntözzék a növénykéket. A gyerekeknek tetszik a föld egyedi szerkezete és a kertészkedés öröme teljesen észrevétlenül megszeretteti velük a természetet.  Magyarázza el gyermekének, hogyan fejlődik ki egy kicsi magból a növény, vagy akár egy nagy fa.  

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása