Egészséges életmód Fitt életmód A 7 leghatékonyabb otthon végezhető tornagyakorlat nőknek

Ez a 7 gyakorlat testének minden izmát megdolgoztatja. Végezze a  gyakorlatokat más tevékenységgel váltakozv, mint pl. futás vagy jóga közben és az eredmény gyorsabban megmutatkozik. Ne feledkezzen meg a pihenésről sem, mert az izmoknak regenerációra van szükségük ahhoz, hogy működőképesek legyenek.

A 7 leghatékonyabb otthon végezhető tornagyakorlat nőknek

Láblendítés

Ez az első látásra könnyűnek tűnő gyakorlat másnapra komoly izomlázzal lepheti meg. Erősíti a fenékizmokat, a comb hátsó részét és a gerincet. Álljon négykézláb, az egyik lábát emelje fel és nyújtsa ki hátra. Rövid ideig tartsa egyenesen és feszesen, majd tegye le az eredeti testhelyzetbe és a másik lábbal is végezze el a gyakorlatot. Torna közben a háta maradjon egyenes, vízszintes helyzetben.


Guggolás

A guggolással a test alsó részén található legnagyobb izmokat erősíthetjük, ami több kalóriaveszteséget is jelent.

Álljon terpeszállásba úgy , hogy lábai vállszélességben legyenek, kezeit nyújtsa  maga elé. Fenekét eressze térdmagasságba úgy, hogy testsúlyát a sarkával tartsa és térdei a lábujjaival egy síkban legyenek. Feneke ne legyen alacsonyabban a  térdek szintjétől. A guggoló testhelyzetből lassan álljon fel, vagy ugorjon fel.


Fekvőtámasz

Amennyiben helyesen csinálja a fekvőtámaszokat, alaposan megerőlteti a kezeit, a hasizmait és a hátát is. Kezeit és lábait tartsa vállszélességben, lábujjaival érintse a talajt és a háta legyen egyenes. A gyakorlat közben ne emelje a fenekét és a könyökét tartsa a teste mellett.


Négyütemű fekvőtámasz

Ez egy kiváló gyakorlat az egész test és a tüdő edzésére. Álljon terpeszállásba lábaival vállszélességben. Ugorjon fel és kezeivel tapsoljon a feje felett, majd guggoljon le és kezeivel támaszkodojon meg. Lábait „rúgja“ hátra, majd ismét előre, miközben támaszkodjon a kezeire. A guggolásból végül ugorjon fel az alaptesthelyzetbe.


Plank gyakorlatok

Egyszerűnek tűnik, de higgye el – a plank gyakorlatok végzése közben derül ki igazán, milyen lassan telik az idő! Olvassa el, hogyan kell helyesen végezni a plank gyakorlatokat és milyen eredmény várható!

Végezzen minden nap plank gyakorlatokat!

Lábizom-erősítő gyakorlatok

Kezeit tegye csípőre és egyik lábával lépjen előre úgy, hogy a másik lába kinyújtva lejjebb ereszkedjen. A gyakorlatot végezze lassan, a hátát tartsa egyenesen, ne hajoljon előre és igyekezzen megtartani az egyensúlyát. Váltott lábbal is végezze el a gyakorlatot. Ez a torna az ülőizmokat és a hátsó combizmokat erősíti, valamint fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt.


Hasizom gyakorlatok

Feküdjön a hátára, lábait hajlítsa be, talpait tartsa a talajon. Kezeit helyezze tarkójára és törzsével hajoljon előre. Helytelenül végzi a gyakorlatot, ha közben fáj a nyaka vagy ha az állát a nyakához nyomja. A hasizom gyakorlatokat akkor végzi helyesen, ha közben érzi a hasizmait.


Forrás: shutterstock

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása