Baba Totyogó A kisbabánk fürdetése

A fürdetésnek kellemes szórakozásnak kell lennie kisbabánk lefekvés előtti napirendjében: ez remek lehetőség egy kis könnyed, fröcskölős szórakozásra.


Ez az időszak a felnőttek számára is kiváló a kicsivel való kapcsolatépítésre, valamint annak megtanítására, hogy ez jelzi a nap végét. Néhány csöppségnek azonban a fürdetés igazi csatatér.

Fürdős játékok és szórakozás

Legyünk kalózok

Töltsd fel a kádat rengeteg buborékkal, és rejts „kincseket” a víz alá... Ezek lehetnek vízálló játékok, kisautók, babák, bármi ilyesmi. Hagyd, hogy a kicsi a kezeivel fedezhesse fel a rejtelmes kincseket!

Csináljunk zenét

Keressünk vízálló tárgyakat a ház körül, amely valamilyen hangot ad ki, legyen az fakanál, lábas, vagy valamilyen edény. Mutasd meg a kisbabádnak, hogyan lehet a különböző „hangszerekkel” eltérő hangokat kiadni, majd bátorítsd, hogy próbálja meg ő is ezeket a „liccs-loccs” vagy „piff-puff” hangokat előidézni.

Menjünk horgászni

Rakj különböző műanyag játékokat a vízbe, majd keress valamilyen műanyag szűrőt a kicsinek, és mutasd meg neki, hogyan halássza ki a játékokat a vízből valamilyen másik edénybe, amit a kád mellé rakhatsz.

Játsszunk merülős-emelkedőset

Készíts elő rengeteg játékot, dobozt, szivacsot és labdát a fürdőkád mellé, és add oda egyesével a csöppségednek őket, majd kérdezd meg, hogy szerinte elsüllyed, vagy lebegni fog-e. Amint kipróbálják, a saját szemükkel láthatják majd! Ez remek lehetőség a nehéz és könnyű tárgyak közötti különbségek megtanítására - észre sem fogják venni, hogy közben ezt tanulják!

Jégkockás meglepetések

Keress kisméretű műanyag állatokat, majd rakd be őket egyesével egy jégkockatartóba, önts rá vizet és hagyd megfagyni reggelre. Dobd a jégkockákat a meleg fürdőkádba, hogy a kicsi végignézhesse, hogyan emelkednek ki a vízből az állatok!

Hajmosás

A kisbabák gyakran nem szeretik, ha a hajukat mossák. Igyekezz a fürdés rituáléját szórakoztató játékká varázsolni - formázz agancsokat, egyszarvút vagy mohikánt a kicsi hajából, majd mutasd meg neki egy műanyag tükörrel!

A fürdetés biztonságossá tétele

  • Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de nem forró, és keverd egyenletesre a kádban. Az ideális hőmérséklet 35-37°C közötti.
  • Sose rakd gyermeked a kádba, amíg folyik a víz.
  • Sose hagyd a kádban felügyelet nélkül akár egy másodpercre sem. Ne rohanj ki felvenni a telefont vagy kinyitni az ajtót, ha csöngetnek.
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása