Baba Óvodás A kisgyermek 6 féleképpen segíthet a sütésben

Szabadjára engedni a kisgyermeket a konyhában ijesztő lehet, de sok mód van arra, hogyan foglalja le a gyermekeket úgy, hogy közben együtt szórakozzanak. A sütés segítséggel új készséget tanít meg nekik, javítja a kéz-szem koordinációt és korán felkelti érdeklődésüket a főzés iránt  – ezt a következőképpen érheti el.

1. Néhány szabály

Bizonyosodjon meg arról, hogy a sütési terület tiszta és rendezett, emellett nincsenek veszélyes tárgyak elől, melyeket a kisgyermek megragadhat. Adjon nekik egy kötényt, hogy ne piszkolják be magukat és kezdés előtt mossák meg a kezeiket. Ez jó szokásokra tanítja meg őket ha a konyhában vannak, vagy ételt készítenek. Mindig felügyelje őket, különben ki tudja, hogy hol végzi az a sütemény keverék.

2. Szitálás, öntés, kavargatás

Amikor kitette az hozzávalót és eszközt, hozzákezdhet. Mindegy, hogy liszt vagy cukor, az ideális kezdés, ha segít a kisgyermekének leszűrni és kiönteni a száraz hozzávalókat majd beletenni őket a keverőtálba. Irányítsa őket, hogy helyesen csinálják, majd lassan hagyja, hogy egyedül végezzék el a műveletet. Ha már megy, készen állnak arra, hogy hozzáadják és kevergessék a folyékony hozzávalók – szétválasztott tojáshéjak és tojássárgája mindenhol

3. Legyen kreatív

A kisgyermekeknek a díszítés fog tetszeni a legjobban. Szabadjára engedhetik a fantáziájukat miközben különböző minta és motívum ötleteik támadnak Ha zselés cukorkával, vagy nyalánkságként sok száz smarties-zal dekorálnak, jó alkalom adódik arra, hogy formákról és színekről beszéljenek.

4. Élvezze a rendetlenséget

Lehet, hogy egy kicsit kaotikus és rendetlen lesz néha, és nem a megszokott módon fog folyni a főzés, de vonja be a kisgyermekét a főzési folyamatokba és hamarosan a részévé válik. Szívesen látja majd, hogy ők is milyen büszkék az alkotásaikra, szóval bátorítsa őket sok dicsérettel és ösztönzéssel.

5. Kóstolás

Menet közben hagyja, hogy kipróbálják az ízeket, hogy fenntartsák az érdeklődésüket, de vegye figyelembe, hogy a kisgyermekek nem ehetnek meg mindent. Nem nyalhatják le a kanalat, mert a sütemény tésztája nyers tojást tartalmaz – amit a babáknak és a kisgyermekeknek el kell kerülnie. Önnek sem szabad mézet adni az egy éves kor alatti gyermekeknek és ügyeljen a nagy  falatokra vagy a bogyókra, amelyek megakadhatnak.

6. Felkészülni, vigyázz, kész, süss!

Ha ki akarja próbálni néhány tippünket és kisgyermek-barát sütési receptünket, mint pl. a kekszes csokis kockát  vagy ezt a  családi gyümölcsmorzsát, további finom receptötletért nézze meg   receptgyűjteményünket.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása