Tippek és tanácsok A legszebb húsvéti terítékek

Kiválasztottunk néhány húsvéti ünnepi terítéket, melyekkel a tavasz örömét, eleganciáját és az ünnepi légkört varázsolhatja  az ünnepi asztalra. Bízunk benne, hogy megtalálja közöttük stílusának és ízlésének megfelelőt, s ezután már csak a fantasztikus, húsvéti finomságok tálalása marad hátra.

A legszebb húsvéti terítékek

A pasztell színekben tündöklő teríték nőiességet sugároz, ugyanakkor egyetlen férfi számára sem sértő. A vázában elhelyezett tojások hangsúlyozzák e stílus tisztaságát. A teríték tökéletességének éke a nyuszi formára hajtogatott szalvéta. 

A legszebb húsvéti terítékek

Nem kell a szép terítékért számos üzletet bejárnia. Nagyon sok, egyszerű ötlet van, mely egy kis munkával megvalósítható. Elég, ha elővesz a szekrényből néhány tálat, kosarat és tányért, az ünnepi abroszt, hozzátesz néhány ágacskát, fűszernövényt és a többiről a szeretettel tálalt, friss ételek gondoskodnak.

A legszebb húsvéti terítékek

Szép időben talán szeretné a szabadban ünnepelni a húsvétot. Az alkalomhoz leginkább a természetes motívumok és a letisztult vonalak illenek. Amennyiben az asztal természetes anyagból készült, érdekesebb, ha nem tesz fel abroszt. A frissen szedett zöld ágacska teljes mértékben elegendő díszítés lesz.

A legszebb húsvéti terítékek

Egyszerű teríték a rusztikus stílust képviselő fa kombinációja a zöld növényekkel, üveggel, porcelánnal és vászonnal. A meghitt légkört gyertyatartókkal és vastag gyertyákkal hangsúlyozhatja.  
Ínyenc ötlet: A terítéknek összhangban kellene lennie a feltálalt étellel. A rusztikus stílushoz nagyszerűen illenek a bárányhúsból készült ételek.


A legszebb húsvéti terítékek

Ez a teríték a legnagyobb keresztény ünnep szellemét hivatott képviselni. A zöld szín a feltámadás reményét szimbolizálja, az ágacskák a töviskoszorúra emlékeztetnek. Az egyszerűség és letisztult vonalak a mértékletességre, a fehér virág az embertársaink iránti szeretetre emlékeztet. Az égő gyertyával azokra emlékezünk, akik már az idei húsvéton nem lehetnek velünk.


A legszebb húsvéti terítékek

A színek összhangján alapuló terítés nyugalmat és biztonságot sugároz. Válasszon egy színt és ennek árnyalatait kombinálja a semleges fehér, szürke, illetve krém színekkel. A virágdíszítést is a fő szín árnyalatában válassza. A csokor összeállításában segíthet, ha ismeri az egyes virágok szimbolikáját. A virágok "titkait" az asztalnál ülőkkel is megoszthatja.   


A legszebb húsvéti terítékek

A temperamentumosabb személyiségek számára megfelelőbb lehet két ellentétes, markáns szín kombinációja. Az ilyen terítékből árad az energia. A teríték egyszerűségét és kimértségét ellensúlyozzák a dekoráció színében választott vágott virágok.

A legszebb húsvéti terítékek

A tökéletesség a részletekben rejlik. Mi lehet az a bizonyos „hab a tortán“? Például, a képen látható szalvétatartó-gyűrűk. Az egyedi kiegészítők utáni szaladgálás helyett azonban van egy jobb ötletünk. Legyen ünnepi asztalának domináns része az Ön által, szeretettel sütött, illatozó desszert. Húsvéti süteményreceptjeinkből a tapasztalt háziasszonyok éppúgy, mint a bátortalan kezdők is tudnak választani!


A legszebb húsvéti terítékek

Vannak gyermekei? A húsvéti előkészületekbe vonja be őket is, és foglalkoztassa ügyes kezeiket! Ezt a terítéket pár perc alatt elkészíthetik, és ettől határtanul boldogok lesznek. De ne ragadjon le a szalvétába hajtott tojás ötleténél! Inspirálódjon további húsvéti dekorációk ötleteinkből, melyekben megvalósul a gyerek fantáziája és otthona díszévé válik.  

A legszebb húsvéti terítékek

A tavasz tele van friss, kedves virágokkal és bizony nagyon nehéz választani, melyek díszítsék a húsvéti, ünnepi asztalt. Az élő dekoráció kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a virágok színe összhangban legyen az abrosz, a tányérok és a szalvéta színeivel.

Ötletünk: Készítsen dekorációt ehető virágokból, melyeket aztán a menü részeként használhat fel.  


A legszebb húsvéti terítékek

Bátran tegyen az asztalra virágot, akár cserépben is! Nemcsak az asztal, hanem az egész helyiség éke is lesz egyben. Ha nincs szép virágcserepe, erre az alkalomra egy szép dobozt is használhat, vagy bármit, amit körbeteker dekoranyaggal, színes papírral vagy dekoratív szalagokkal.  

A legszebb húsvéti terítékek

Ha nem híve a tarka díszítésnek, és inkább a klaszikus stílust kedveli, a húsvéti ünnepi ebédet a föld színárnyalataiban – fehér, zöld, szürke, barna – terített asztalnál fogyaszthatja. A különleges ünnepi hangulatot a vörösréz evőeszköz hangsúlyozza.

A legszebb húsvéti terítékek

Amennyiben az előző ötlet túl ridegnek tűnik, vagy nem tetszik a stílus, az alapdíszítést tarkíthatja visszafogott, pasztell árnyalatú tojásokkal. A konzervatív jelleget tavaszi pajkossággal élénkítik, anélkül, hogy zavaróan hatnának. Éppen ellenkezőleg – a lágy és visszafogott színek kellemes otthoni légkört teremtenek.


Nem tudja, mivel díszítse asztalát? Nézze meg a legszebb tavaszi és húsvéti dekorációs ötleteinket!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása