Baba Újszülött A tökéletes babaszoba titka

A babaágy/bölcső

Először is, ha van egy olyan ágya, ami már nem új, akkor inkább ne használd. A bölcsők biztonsága sokat javult az elmúlt években, és mivel a kisbabája itt főleg egyedül lesz, itt a legfontosabb, hogy biztonságos, strapabíró bölcsőt válasszon.

A matracnak tökéletesen bele kell illenie a keretbe, megelőzve, hogy a kisbaba csapdába essen a matrac és a bölcső kerete között. A bölcső ágyneműjének szintén tökéletesen passzolnia kell a matracra, hogy a baba ne tudja elmozdítani azt, ha a sarkokat húzogatná. Szerezzen be többet, hiszen hamar el fognak használódni, és jobb, ha mindig van kéznél csere. Ne használjon felnőttre szabott ágyneműt, mert könnyen fellazulhat és a kisbaba bele tud tekeredni, amiből aztán nem tud majd kiszabadulni. Távolítson el minden párnát és takarót a bölcsőből, mert ezek veszéllyel lehetnek a kisbabára, ha egyedül van.

A pelenkázó

A pelenkázó egy igazi életmentő, mivel itt egy helyen tarthatja az összes elengedhetetlen kelléket, amire a pelenkázáshoz szükség van. Teljesen mindegy, hogy egy szimpla pelenkázódeszkát tesz egy komódra, vagy vesz egy teljes pelenkázószekrényt. Ha az utóbbit választja, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy később újra tudja hasznosítani majd valahogy, ha a kisbaba felnő. Például át tudja szabni egy játékokat tároló szekrénnyé. Ha erre nincs ötlete, akkor nem igazán éri meg külön pelenkázószekrényt venni, jobb a sima deszka. Azonban fontos, hogy megfelelő méretű legyen az alatta lévő szekrényhez képest, ne legyen túl nagy, teljesen stabilnak kell lennie.

A hintafotel

Ez a bútor egy remek plusz a babaszobában, ugyanis itt lehet a legkényelmesebben szoptatni, altatni és foglalkozni a babával. Fontos, hogy mind Önnek, mind a kisbabájának elég kényelmes legyen, valamint könnyen tisztítható anyagból készüljön, ugyanis valószínűleg hamar koszolódni fog. A hintaszék igencsak ajánlott, hiszen ez segíteni fog mindkettőjüknek elaludni. Az is fontos, hogy minden szükséges dolog lehetőleg karnyújtásnyira legyen. Például a villanykapcsoló, ha elaludna a kisbaba, esetleg egy könyv, amit elő tud kapni, ha Ön nem aludna vele együtt.

Ügyeljen arra is, hogy legyen elég puha felület a padlón, ahol a pici mászkálhat majd, ha nagyobb lesz és elindul a kúszás-járás varázslatos útján.

Forrás: Maison.blog 

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!