Tippek és tanácsok A tökéletes grillparti titka: Készüljön étellel és játékokkal!

A grillparti kitűnő alkalom arra, hogy a hivatalos alkalmakon kívül találkozhasson azokkal az emberekkel, akiket kedvel. Akár családtagjait, akár barátait hívja meg, ugyanazzal a céllal teszi – szeretné, ha felejthetetlen élményben volna részük, miközben jóllaknak, feloldódnak és erre örömmel fognak majd emlékezni. Ez biztosan sikerülni fog Önnek a  következő tervvel.


Milyen lesz az időjárás?

Az udvaron, a teraszon, a verandán vagy a szabad ég alatt szeretne grillezni? Mielőtt még BBQ partijára szétküldené a meghívókat, tájékozódjon az időjárás felől. Lehet ugyan grillezni az esernyő alatt is, s az ételt a nappaliban tálalni, de vajon ki tenné ezt így?  

Az ülőhelyek és az evőeszközök

A meghívottak listájának tervezésekor számolja meg a székeket, tányérokat és az evőeszközöket! Kényelmetlen az ételt állva fogyasztani és minden pillanatban elszaladgálni mosogatni. Ülőhelyként megfelelnek a gyepen elhelyezett plédek is. Ennek főképpen a kisgyermekes anyukák fognak örülni. Az edényekkel egyáltalán ne törődjön! Minden szégyenérzetet mellőzve vásároljon egyszeri használatra szánt poharakat, tányérokat, evőeszközöket! Hiszen szórakozásról van szó, nem pedig hivatalos terítékről. Ne feledkezzen meg a szalvétáról, illetve egy tiszta vizes edényről a kézmosásra!

Az italok megválasztása

Még az ételek tervezése előtt  gondolja át, milyen italokat fog kínálni.  Legmegfelelőbb a citromos limonádé. Üdít, oltja a szomjat és nem tartalmaz cukrot. A vízben elkevert citromot és mentát tegye kancsóba vagy üvegbe, pár darab apró gyümölccsel, mentalevéllel, citromkarikával nagyobb hatást ér el. Az egyszerű cukormentes ásványvíz is jól jöhet.

Tipp a gyerekeknek:

A citromos limonádéba cseppentsen egy kis élelmiszerfestéket. Meglátja, hogy nagyon gyorsan fog fogyni, s  egyáltalán nem fogja őket zavarni az, hogy nem édesített!

A  grillezéshez tartozik a sör és a bor is. Ne felejtse el a megfelelő hőmérsékletre hűteni őket. A hűtőtáska segít megtartani a kívánt hőmérsékletet.  

Az ételek megválasztása

Nézze át a meghívottak listáját és gondolja át, van-e közöttük olyan, aki vegetáriánus, vagy vegán. Az élelmiszerek vásárlásakor gondoljon rájuk. Olvassa el, hogyan grillezzük a zöldséget és a gyümölcsöt!

Szórakozás

A jó szórakozás egy megfizethetetlen hozzáadott érték.  A jó zene hangulatemelő, a zene összeállításakor vegye figyelembe a résztvevők életkorát és kerülje a szélsőségeket. A hangerő beállításakor gondoljon szomszédaira is, akik nem mindig szeretnék azt hallgatni, amit Ön.  
A grillpartira készítsen elő játékokat is.  Ezek megmentik a partit akkor, ha a hangulat stagnálni kezd.


  • zsákban ugrás
  • célba dobálás, vagy távolba dobás krumplival
  • szétszórt burgonyák keresése: A versenyzők bekötött szemmel keresik a nagyobb területen szétszórt burgonyákat. Aki egy meghatározott idő alatt a legtöbbet találja meg, az nyer. Jobban szórakoznak majd, ha a versenyzők tudta nélkül a krumplik közé tojást is tesz. Biztos lehet abban, hogy a keresési lázban egy sem marad egészben!
  • Süni. A főszerep ismét a krumplié. Az nyer, aki egy meghatározott idő alatt a legtöbb fogpiszkálót szurkálja be a krumpliba.
  • A gyerekek képzelőerejét a Találd ki, mi van a kezedben játékkal fejlesztheti. A gyerek bekötött szemmel különféle tárgyakat húz ki egy zsákból és közben találgatja, mi az, ami a kezében van.  
  • Fotófülke. Ehhez elég felakasztani egy képkeretet valahová úgy, hogy fényképeszkedni lehessen vele, s grillpartijáról eredeti emléke lesz.
  • Hiteles „szórakoztatók“ a freesbee, a Twister, az Activity is  

Végül egy kis meglepetés

Távozáskor mindenkit ajándékozzon meg egy apró ajándékkal. Ez lehet „kóstoló“ a grillpartiról, egy üveg az Ön limonádéjával, vagy saját kezűleg készített házi mustárja.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!