Tippek és tanácsok A zöldség grillezése: Hús nélkül is élvezheti a grillezést!

A legközelebbi grillezésnél próbálja meg a szaftos hússzeleteket zöldséggel helyettesíteni. Némelyik megfelelő a grillezésre, más zöldségek kiválóak nyárson, alufóliában vagy parázson. A legtöbb zöldségnek héja is van, s ezért többet lehet vele kísérletezni, mint a hússal. Nézzen utána, hogyan lehet a grillezett zöldséget a legízletesebben elkészíteni! 

A cukkini és a padlizsán
A cukkinit és a padlizsánt a grillezés előtt sózza be, majd 15 percig hagyja állni a sóban. Így kiázik belőle a felesleges víz, s a padlizsán elveszti keserű ízét. Ezután szárítsa meg és mártsa olívaolajba, melyben fűszernövényeket kevert el. Legalább fél óráig hagyja állni.  A grillezés időtartama: kb. 2 perc, a szeletek vastagságától függően 

A spárga
Valami ropogósat enne? Grillezzen spárgát! Tisztítsa meg, kenje meg egy kevés olajjal, sózza meg, fűszerezze és grillezze.
A grillezés időtartama: kb. 5 perc minden oldalról  

A gomba és a paprika
A gomba és a paprika kiváló nyárson grillezve. Alaposan mossa meg őket és szúrja fel a többi színes zöldség közé. A gombákat hosszában szúrja fel, szebb lesz az összhatás.
A grillezés időtartama: kb. 2 - 5 perc a szeletek vastagságától, ill. a gombától függően  

A kukorica és a karfiol
Finoman átsült, sózott és vajjal megkent változata még a legnagyobb ínyenceket sem hagyja hidegen. A karfiolt is hasonlóan készítheti el, de előzőleg vágja fel kb. egy centiméternyi szeletekre.  
A grillezés időtartama: A kukoricát és a karfiolt minden oldalról kb. 4 – 5 percig grillezze. 

A burgonya  
Klasszikus grillzöldség. A gyors grillezés érdekében vágja keskeny szeletekre, vagy csomagolja alufóliába.  
A grillezés időtartama: kb. 5 perc minden oldalról  

A paradicsom
A paradicsomot is grillezheti. Vágja félbe, belsejét szórja meg bazsalikommal és csepegtesse meg olívaolajjal.  
A grillezés időtartama: kb. 5 – 10 perc  

A grillezett sajt
A krémsajtokon kívül szinte minden sajtfajta alkalmas a grillezésre. A boltokban kimondottan grillezésre alkalmas sajt mártással együtt kapható. A grillezés időtartama: kb. 7 perc minden oldalról   

Grillezett kenyér és pékáru
Egyaránt alkalmasak a grillezésre. Bátran állítjuk, hogy ez egyenesen nélkülözhetetlen. El tud képzelni ettől tökéletesebbet?  

Grillezett gyümölcs
Tálalja a desszertet is a grillről! Vendégei nagyon hálásak lesznek , ha a fagylaltot grillezett ananásszal, banánnal,  almával, vagy mézzel és fahéjjal ízesített körtével tálalja. A gyümölcsöt grillezze szeletekre vágva.
A grillezés időtartama: kb. 5 perc minden oldalról  

Grillezett bagett
Tökéletes a grillezett zöldséghez, sajthoz és húsokhoz. Csepegtesse meg olívaolajjal és szórja meg friss fűszernövényekkel.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása