Baba Óvodás Az óvodás felejthetetlen partija

Minden sikeres parti alapja: a legjobb barátok, a jó hangulat és a mosolygós arcocskák. Van azonban néhány részlet, melyek a gyerekzsúrt még élvezetesebbé tehetik. Itt az ideje telerakni az asztalokat, beindítani a megfelelő zenét és átadni magunkat a szórakozásnak!

Egy kis harapnivaló

Egyetlen parti sem nélkülözheti az apró ínyencségeket, melyek a szórakozástól fáradt résztvevőknek folyamatosan rendelkezésre állhatnak. A legjobban bevált ételek azok, melyeket kis adagokban könnyen lehet tálalni és szinte egy harapással fogyaszthatók. Így az étkezéshez nem kell különálló helyet kijelölni és a nemkívánt foltokat is elkerüli.

Kitűnő ötlet a különféle menü is. Étrendajánlatunk a következő összetételű:

- minipizzák – elkészítésük nem vesz sok időt igénybe és a gyerkőcök oda lesznek érte.

- gyümölcszselé – mindenképp friss gyümölcsöt tegyen a zselébe.

- gyümölcsös tál – kitűnően bevált finomság, azonnali fogyasztásra.

Az ilyen rendezvényekre nagyon sok receptet talál az Ételek gyerekeknek részben.

Játékok

A játékokra is tökéletesen érvényes az az alapelv, miszerint jobb, ha eltérünk a megszokott mintáktól. Tervezzen be érdekes feladatokat a gyerekeknek, hogy ne csak a számítógépes játékokra hagyatkozzanak!

Van kertje? Szervezze meg az elrejtett kincs utáni nyomozást. Ne izguljon akkor sem, ha otthon kevés a hely. A gyerekek nem fogják elutasítani a szójátékot és a legjobb képért való versenyzést sem. Ne feledkezzen meg azonban a játék előzetes és alapos megtervezéséről, és a témaköröket a gyerekek érdeklődéséhez igazítsa.  

Jobbára olyan játékokat válasszon, melyek során szemmel tarthatja a gyerekeket. A játéknak a gyerekek számára érdekesnek, de főleg biztonságosnak kell lennie. Lehetséges, hogy Ön lesz az egyetlen felügyelő személy az ünnepségen, ezért kerülje az olyan feladatokat, ahol minden résztvevőt külön kelllene felügyelnie.  

A zene

A parti megkezdése előtt a jó szórakozást az előkészített dalok listája biztosíthatja. Kérje meg gyermekét, hogy segítsen megmondani, milyen dalokat szeret és mit szeretne a buliján hallgatni. Ez megfelelő alkalom arra, hogy megismerje gyermeke kedvteléseit és felkeltse az érdekes zene iránti érdeklődését.

A díszítés

A tematikus akciók mindig sikeresek. Jusson eszébe, hogyha kalóz-szülinapot kíván szervezni, a díszítésnek is ehhez illőnek kellene lennie. A vállon ülő műpapagáj még senkinek sem ártott! Természetesen nem kell csak egy témához ragaszkodnia, de ne feledkezzen meg az olyan dekorációkról sem, mint a héliumos lufik, vagy a papírszalagok. Mindenki átéli majd a mulatság légkörét, aki benéz a házukba.

Meghívók

Már elkészítettük a menüt, a játékokat, a zenét és a dekorációt. Itt az idő meghívni a vendégeket! A meghívókat gyermekével közösen készítse el. A mintát készítsék el saját kezűleg, szkenneljék be és több darabban nyomtassák ki, vagy készítsenek számítógépes, illetve rajzolt meghívókat.  

Tekintettel arra, hogy a kézzel készített meghívók gyártása gyakori megoldás, itt az idő, hogy valamit átismételjen, s az ovis pedig ellenkezőleg, valamit megtanuljon. Ki, kit, mikor, hova és milyen alkalomból hív meg? A kérdésekre adott válaszokkal összeállíthatja a megfelelő meghívót. Ha arra gondol, hogy kedves vendégei valamilyen kínálatot is várnak, ezt is beleírhatja a meghívóba, például a szülinapi ünnepség progrmját, de akkor nem lesz mivel a gyerekeket meglepni…

A résztvevő ovisok szüleivel közölje a buli előrelátható időtartamát, hogy ne kelljen az egész társaságot Önnek altatnia.

Jó szórakozást kívánunk!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!