Baba Újszülött Babájának pelenkázása

Mi várható?

A jó hír az, hogy az újszülött kisbaba kakija nem olyan rossz szagú, és mire többet mozognak (és a kakijuk is egyre szagosabb!), már tényleg gyorsan és jól fogja csinálni.

Használjak popsi törlő kendőt?

Egy újszülöttnél valóban fontos, hogy mindent a lehető legegyszerűbben intézzen. Az első hetekben az a legjobb, ha vizet és vattát használ.

Ha a törlőkendő mellett dönt, várja meg az első néhány hét elteltét, hiszen a kisbaba bőre nagyon érzékeny, és nem akarja, hogy kialakuljon valamilyen allergia. Ha úgy dönt, hogy törlőkendővel folytatja, a legjobb, ha illat- és alkoholmentessel kezdi.

Hogyan tisztítom a kisbaba popsiját, ha lány?

Kislányoknál a pelenkázáskor elölről hátrafelé töröljön, nehogy a popsiról fertőzés terjedjen át a hüvelyi területre.

Hogyan tisztítom a kisbaba popsiját, ha fiú?

Kisfiúknál valóban fontos meggyőződni róla, hogy minden kis hasadékot és ráncot megtisztítson. Nyugodtan húzza félre a csecsemő fütyijét, vagy emelje fel a herezacskóját, hogy biztosan alatta is kitisztítson mindent. Ha meg kell tisztítania a kisfiú fütyijét, soha ne húzza vissza erővel az előbőrt. Legyen mindig gyengéd.

Milyen irányban legyen a kisbaba fütyije, amikor bepelenkázom?

Másik dolog, amit fiú kisbaba pelenkázásakor nem szabad elfelejteni, hogy a fütyije a pelenkában lefelé mutasson, a hat óra irányába. Ha az felfelé mutat, a 12 óra irányába, ki fog pisilni a pelenkájából, és pisis lesz minden ruhája. Hasonló történhet, ha a fütyije oldalra (három vagy kilenc óra irányába) néz.

Szögletek és ráncok

Győződjön meg róla, hogy minden terület tiszta, különösen a kisbaba lábán a ráncok. Emelje fel a popsiját, és vizsgálja meg a hátát, hogy meggyőződjön arról is, nem lóg-e ki a pelenka egy darabja.

Használjak-e popsikrémet?

Egyesek azt gondolják, hogy egy védő krémréteg segíthet a pelenka okozta bepállás megelőzésében. Ha védő krémet használ, biztosan olyat használjon, amiben nincs tartósítószer vagy adalékanyag, sem illatosító. Elég egy vékony, kis réteg.

Hogyan állíthatom meg, hogy fiú kisgyermekem pelenkázáskor lepisiljen?

Másik dolog, amire fiú csecsemőknél gondolni kell, hogy minden kisbaba akkor akar pisilni, amikor leveszik a pelenkáját. Kislányok esetében a pisi csak lecsorog az asztalra, de a kisfiúk a levegőbe pisilnek, és ez azt jelenti, hogy aki pelenkázza, az kissé nedves lesz! Ugyanakkor a fiú csecsemőnél gyakran van figyelmeztető előjel, előfordul, hogy kis fütyije felkiáltójelként figyelmeztet. Néha azonban nincs figyelmeztetés, ekkor jó lenne, ha kéznél volna egy muszlinkendő vagy valami hasonló a letakaráshoz, ha előfordul a „baleset”.

Ne feledje:

  • A leány csecsemők törlését elölről hátrafelé végezze.
  • Ne húzza vissza erővel a fiúknál az előbőrt.

Alaposan ellenőrizze, hogy kisbabája háta valóban tiszta.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása