Maradékok Hasznosítsa újra a tojástartókat!

Sokak szerint a karton tojástartó dobozoknak egyetlen hasznuk van: a tojások biztonságos szállítása A helyről B helyre. Akkor azonban, ha a család nagyon szereti a tojást, és nagy tételben vásárolja — főképpen húsvétkor —, talán gondolkodott már azon, hogyan lehetne ezeket a dobozokat újrahasznosítani. Ez nem is olyan nehéz, és annak ellenére, hogy ezek a dobozok egyszerhasználatosnak tűnnek, számtalan lehetőséget kínálnak háztartásbeli praktikus és esztétikus felhasználásukra. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek egyszerűen imádnak tojástartó dobozból alkotni!


Ültessen növényeket a tojástartóba

Új növények ültetésének ideális módja, ha közvetlenül a tojástartó doboz különálló rekeszeiben csíráztatja őket. Ez igazán egyszerű! A kartont vágja félbe, és minden rekeszt töltsön meg földdel. Ujjával készítsen egy kis lyukat, és mindegyikben helyezzen el egy magot. Takarja be földdel és óvatosan permetezze meg vízzel. A tojástartókat hagyja bent világos és meleg helyen. Ha a palánták kikeltek, a rekeszeket szétválaszthatja egymástól, és a kartonnal együtt egyenesen kiültetheti  a földbe. A karton teljes mértékben lebomlik, csak arra ügyeljen, hogy kiültetéskor elég nedves legyen a doboz.

Fontos tipp: A tojástartó dobozt ne dobja a papírgyűjtő konténerbe. Újrahasznosított papírból készül és inkább biohulladéknak és vegyes hulladéknak számít.

Megbízható tárolóhely az egész család számára

Szinte mindenkinek van néhány fiókja vagy polca, ahol nincs minden a rendjén. Talán nincs mindig rend gyermekei íróasztalán, kedvese szüntelenül az elveszett csavarokat keresi és az Ön bizsuja is olykor egy ömlesztett, nagy "golyóvá" válik. Az állandóan keresett körömlakkokról és felvarrásra váró gombokról nem is beszélve. Mindenkinek jól jön tehát az apróságai számára egy ügyes tárolóhely, ahol minden kacatnak meglesz a helye és ezután már a legkisebb tárgyak sem kóborolnak el többé.

Hasznosítsa újra a tojástartókat!

További ötletek a karton tojástartó felhasználásra:


  • Barátai, akik tyúkokat tartanak, biztosan értékelik, ha nekik ajándékozza.
  • Vigye le a piacra vagy farmra, ahol tojásokat árulnak – ott mindig szükség van rá.
  • Készítsen belőlük saját kezűleg díszített ajándékdobozokat és kösse át díszszalaggal.
  • Készítsen eredeti madáretetőt, melyet felakaszt a kalitkába és megtölti madáreledellel.
  • A gyerekek festőpaletta helyett is használhatják és ebben keverhetik a festéket.
  • Tökéletesen megfelelnek a törékeny karácsonyfadíszek tárolására.
  • Mi volna, ha díszes tálként használná mini muffinok vagy egyéb desszertek tálalásakor? Előnye, hogy használat után már nem kell mosogatnia.
  • Kempingezésnél nagyon hasznos lehet, például tűzrakáshoz remek gyújtós.
  • Szeretne igazán kreatív lenni? Készítsen gyermekeivel kartonállatkákat festék és ragasztó segítségével.

Még több tavaszi dekorációs ötletet találhat, ha megnézi a fotós inspirációkat.


Oldal nyomtatása
Cikk megosztása