Baba Terhesség Hogyan segíthetünk a kismamának szüléskor

Akár apaként, testvérként vagy barátként segítjük a kismamát, ezek a tippek garantáltan hasznosak lesznek.

1. Legyen elég készpénz nálunk

Remélhetőleg nem a hálapénz végett – készpénzre szükség lehet a parkolóórák, az automaták és a büfé miatt is.

2. Hosszú időre készüljünk

Nem tudhatjuk, hogy a kórházban csak egy órát, vagy akár több napot fogunk várni a gyermek érkezésére. A szülés folyamata mindenki számára más és más, ezért mindenre fel kell készülnünk; győződjünk meg róla, hogy ott tudunk-e aludni valahol a közelben, ha esetleg több időre lesz szükségünk.

3. Ellenőrizzük, hogy van-e a kórházban wi-fi kapcsolat

Az állandó kapcsolattartás és a hosszú várakozás miatt hamar kimeríthetjük az adatforgalmunkat. Nézzük meg, hogy van-e a kórházban wi-fi, de képeket csak a kismama engedélyével töltsünk fel!

4. Érdeklődjünk

Amíg a kismama a szülésre koncentrál, addig nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő ellátásáról. Az ott dolgozók valószínűleg többször is fel fogják tenni ugyanazokat a kérdéseket. Ha nem vagyunk biztosak valamiben, nyugodtan kérdezzünk rá.

5. Segítsünk, ahogy csak tudunk

Nehéz lesz látni a kismama gyötrelmeit, különösen, ha nem tudjuk, hogyan segíthetnénk rajta – vagy mit kérdezhetnénk tőle, anélkül, hogy megsértenénk. Szorítsuk meg a kezét, masszírozzuk meg a hátát, és tegyünk eleget minden kérésének. Ha már nagyon elfáradtunk, akkor csak vegyünk néhány mély levegőt, és próbáljunk kitartani a végéig.

6. Gondoskodjunk az elegendő mennyiségű folyadékról

A szülés egy rendkívül fárasztó folyamat, ezért fennáll a kiszáradás veszélye. Emiatt rendkívül fontos, hogy elegendő mennyiségű hideg vizet vigyünk magunkkal. Ne felejtsünk el eltenni néhány szívószálat, amely nagyban megkönnyíti a kismama dolgát. Ezek a gyakorlatias dolgok meglepően sokat segítenek egy ilyen helyzetben.

7. Biztosítsuk a kényelmes hazatérést

A szülést követően az anyukák kissé erőtlenek és gyengék, ezért nekünk kell gondoskodnunk a biztonságos és kényelmes hazatérésről. Már előre szereljük be a gyerekülést az autóba, hogy ne a hazaút előtt kelljen bajlódni vele.

Gratulálunk, sikeresen átvészeltük a szülés folyamatát!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása