Egészséges életmód Relaxáció Hogyan tud pihenősarkat kialakítani a kertjében

Egy hely, ahol zavartalanul olvasgathatunk, pihenhetünk. Ne csak a felnőtt színezőben jelenjen meg, hanem teremtsünk magunknak házi „titkos kertet”!

Először is szemeljük ki a megfelelő helyet a kertben, lehetőleg a háztól távolabb esőt. Érdemes olyan helyet választani, ahol ér bennünket a napfény, de nagy melegben árnyékba is húzódhatunk, például egy fa, vagy nagyobb bokor takarásába. Ha még nem füves a kiszemelt rész, vessük be a területet fűmaggal. Szerezzünk be néhány kerti bútort, széket, asztalt, padot. Ha műanyagból készülteket vásárlunk, az azért praktikus, mert könnyű őket tisztítani és ha kényelmesebbé szeretnénk tenni, elég csak leterítenünk rájuk egy puha plédet. Ha fából készülteket szereznénk be, azok strapabíróbbak és jobban illenek a természetes környezetbe. Mindenképpen használjunk pár színes párnát, hogy igazán kényelembe tudjuk helyezni magunkat. Jöhet az asztalkára egy tál gyümölcs, kezünkbe könyv és máris átadhatjuk magunkat a tökéletes pihenésnek.

Hogy még teljesebb legyen az inspiráló, pihentető környezet, ültessünk virágokat, tavasszal és nyáron virágzókat egyaránt. Ha epret, málnát ültetünk, a gyümölcsének is örülhetünk majd. Haladóbbaknak ajánlott a sziklakert, körben kirakva nagy kövekkel, melyeket akár ki is festhetünk. Ebbe strapabíróbb növényeket, például kaktuszokat, pozsgásokat érdemes beszerezni. Az elszántabbak akár kis kerti csobogót is telepíthetnek, az igazi zen-hangulat megteremtéséhez.

Ha csak picike a kertünk és nem tudunk nagyobb virágágyásokat kialakítani, akkor is van megoldás: Ültethetünk növényeket dézsába, virágládába – utóbbit egy régi varrógép vázára helyezve igazi vintage-dekorációt kapunk. Filléres, de nagyon mutatós megoldás lehet még, ha készítünk néhány nagy színes forgót, melyeket hurkapálcára téve a kertünk földjébe, a virágok közé tűzdelhetünk. 

Ha pedig a csendes, magányos pihenés helyett időnként a társaságot választanánk, kialakíthatunk tűzrakó helyet is és indulhat a szalonnasütés, vagy a kerti grillparty. Ha estébe nyúlna a buli, a világításhoz helyezzünk ki néhány, elemmel működtethető kerti lámpást.

Források: Lakberendezés (1,2) , Kaktusz és pozsgas társaságOldal nyomtatása
Cikk megosztása