Baba Totyogó Hogyan válasszuk ki a futóbiciklit vagy a rollert?

Válasszon gyermekének az életkorához megfelelő  „közlekedési eszközt“, hogy valamivel jobban érdekeljék a séták és a kirándulások. Jobban megkedveli majd a mozgást a friss levegőn. Ráadásul fejlődik a durvamotoros készsége, stabilitása, megmozgatja testének izmait és pozitív hozzáállása lesz a sporthoz.

 A legkisebbeknek futóbiciklit
A futóbiciklik 1 éves kortól ajánlottak. Eleinte a felálláshoz és az első lépésekhez szolgál támasztéknak. A gyermek fokozatosan megtanulja maga előtt tolni a futóbiciklit, figyeli a hangokat, melyeket az produkál és a rakteret. A „közlekedési eszköz“ első megfigyelése után már gond nélkül ráül és lábaival képes ellökni magát. Ezt segíti néhány típusnál a kézikar, mellyel a szülő tolhatja a futóbiciklin ülő gyereket.
A futóbiciklinél fontos, hogy a gyermek lábai egész talpfelületével érje a talajt. A térdeknek nem szabad oldalra kilógniuk.   

Három éves korig háromkerekű bicikli
Az utcán háromkerekű biciklivel is közlekedhetnek, ami a gyermek számára  játékosabb és ötletesebb, mint a gyerekkocsiban ülni.  A háromkerekűvel megtanulja a kezek és a lábak mozgásának helyes koordinációját a forduláskor. Kedveltek a vezetőkarral ellátott háromkerekű biciklik, melyek segítségével a gyereket  irányíthatja. Ha megnő és megérti a pedálozás alapelvét, a kart egyszerűen leszereli. A háromkerekű biztonsági övvel van ellátva, gyakran tetővel, előnye az ülés és más részeinek beállíthatósága a gyerek igényei szerint. A fém háromkerekűek ugyan nehezebbek, de kibírják a durvább bánásmódot is. A műanyag háromkerekű bicikli könnyű és időjárásálló. A háromkerekű biciklik 9 – 36 hónapos gyerekeknek alkalmasak. A gyerek számára fontos, hogy egyidejűleg jól elérje a kormányt és lábaival a talajt is, ill. a pedálokat.   

A háromkerekű után roller
Ha gyermeke már stabilan közlekedik, jöhet a roller. Választhat stabilabb háromkerekűt, vagy kétkerekűt. A gyerekrollerek könnyű fémvázas konstrukció és minőségi műanyag kombinációjával rendelkeznek, valamint szilikon kerekekkel és beállítható kormánnyal.  Az összecsukható rollerek nem foglalnak sok helyet és mindig magával viheti.  Vásárláskor ügyeljen arra, hogy a rálépő része és a fogantyúi csúszásmentesek legyenek. A roller a 2,5 évesnél idősebb gyerekeknek ajánlott.

 Az első gyerekbicikli 
 Az első kerékpár megválasztása egyáltalán nem egyszerű dolog. Olvassa el itt, hogy kiválasztásakor mi mindenre kellene gondolnia.

Gondoljon a biztonságra
Mindig, még akkor is, ha csak rövid időre megy ki a gyerekkel, gondoljon a biztonságra. A kötelező felszereléshez tartozik a stabil cipő, sisak és a térdvédő sem megvetendő. Így kevésbé lesz fájdalmas akármilyen esés és gyermeke nem veszti el érdeklődését.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!