Baba Óvodás Játékok és finomságok gyermeknapra

A gyereknap ünneplése sokszor valamilyen apró, szükségtelen játék vásárlásával végződik, mely aztán egy idő úgyis a polcon porosodva végzi. Mi lenne, ha idén hagyná a mütyűröket, és gyermekeinek a legértékesebb ajándékot adná – az idejét? A szülői szeretet pedig éppen az együtt töltött időben és az odafigyelésben mérhető. Készüljön fel hát e különleges nap megünneplésére! Ötleteket adunk ahhoz, hogyan szórakoztassa gyermekeit és milyen fantasztikus finomságokat készíthet számukra.

Az ötletes játékokkal nemcsak a gyerekek, de szüleik is jól szórakoznak

Eredeti játékok gyerekeknek: Erre a partira bizony emlékezni fognak!

Szórakoztató játékok gyerekeknek és felnőtteknek

Semmiképpen sem fog unatkozni, ha gyermekeivel tölti a gyereknapot. Találjon ki egy olyan programot, mely nemcsak gyerkőcei, de az Ön számára is szórakoztató lesz. Melyik az a tevékenység, melyben Ön is szívesen részt venne?


 • Mozi
 • Kreatív dekorációk készítése
 • Kirándulás az állatkertbe, a természetbe, a város nevezetességeinek megismerése
 • Görkorizás vagy kerékpározás
 • Cukrászdai közös nassolás
 • Kisebb buli a legközelebbi barátokkal


Elhatározta, hogy egy kisebb gyerekbulit szervez szülői részvétellel? Jól jöhet néhány ötlet, hogy milyen játékokkal teheti azt szórakoztatóbbá és milyen frissítőket készítsen!

Megunhatatlan játékok

Rengeteg játék létezik, mely amellett, hogy fantasztikusan szórakoztatja a gyerekeket, fejleszti a képzeletüket is. Jó néhány játék kevesebb és több résztvevővel is ugyanúgy játszható, ráadásul a szabadban ill. a lakásban is.

Telefon

Egy játékos kigondol egy mondatot és megsúgja azt a mellette lévő játékosnak, aki tovább súgja a következőnek azt, amit hallott. A sor végén álló utolsó játékos pedig hangosan kimondja a hallott mondatot. Mire a mondat a sor végére ér, általában teljesen átalalkul és eltorzul, ami a gyerekek számára nagyon vicces. 

Tudja, mi nem hiányozhat egyetlen parádés gyerekbuliról sem?

Az óvodás felejthetetlen partija

 Találd ki, ki vagy!

Ehhez a játékhoz csak színes ceruzákra és öntapadós papírra lesz szüksége. A papírra minden játékos leírja egy személy, mesebeli figura, tárgy vagy állat nevét úgy, hogy a többiek azt ne lássák. Ezután a papírjukat a jobb oldalukon álló játékos homlokára ragasztják, akinek kérdéseket kell feltennie, hogy megtudja, mi van a homlokára ragasztott papírra írva. A többiek viszont csak „igen“-nel vagy „nem“-mel válaszolhatnak neki.

Fedezzen fel még több közösen játszható gyermekjáték-ötletet!

Felnőtteket is szórakoztató beltéri játékok a gyerekeknek

Minden jó buli fontos része a megvendégelés

A gyereknapi ünnepség előkészületeinél az ízletes frissítőkről se feledkezzen meg. Tréfás csigák és hernyók

Játékok és finomságok gyermeknapra

Banán csokiban


A gyerekek egyszerűen imádják az édességeket, így a csokival bevont banánnak sem tudnak ellenállni.

Hozzávalók:

 • babapiskóta
 • banán
 • Tesco Finest minőségi csokoládé
 • fogpiszkáló

Elkészítése egyszerű: a banánokat szeletelje fel vastagabb karikákra, a csokoládét olvassza fel gőz felett, majd a fogpiszkálókra a következő sorrendben szúrja fel őket egymás után: piskóta, banánkarika, piskóta — majd mártogassa a pálcát csokiba. Tegye a hűtőszekrénybe megdermedni.

Készítsen a gyerekeknek szivárványpizzát!

Vega szivárványpizza

Paradicsomos-sajtos nyárs

A zöldséek sosem unalmasak!  Ezt bizonyítja a szivárványos pizza is, de a tréfás zöldséges nyársak is. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

 • krémsajt
 • 6 db mozzarella golyó
 • 6 db cherry paradicsom

Előkészítjük a hurkapálcikákat, a paradicsomokat megmossuk és megtöröljük. A mozzarella golyókat lecsepegtetjük.A paradicsomokat és a mozzarellát felváltva a hurkapálcára tűzdeljük. A paradicsomokra a krémsajtból pöttyöket teszünk, hogy úgy nézzen ki, mint a légyölő galóca. Pirított magvas bagettel azonnal tálalható.

Még több gyerekétel receptjét olvashatja a Hello Tesco oldalon!


Forrás: www.thespruce.com, www.care.com, www.mykidstime.com
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása