Egészséges életmód Fitt életmód Le a súlyfelesleggel! Otthoni gyakorlatok a bikinialakért

Szeretne megszabadulni fölösleges kilóitól és izomerősítésre van szüksége?

Kezdjen hozzá, míg nem késő, máskülönben a nyár felkészületlenül éri. Sajátítsa el a következő gyakorlatokat és főleg ne feledkezzen meg a rendszerességről. Az eredmény hamarosan észrevehető lesz.

Támadólépés

Számos nő álmodozik a karcsú lábakról. Az alsó végtagok megmozgatására és erősítésére a legnagyszerűbb gyakorlat a támadólépés. Álljon terpeszállásba vállszélességben, törzsét tartsa egyenesen. Egy nagy lépéssel lépjen előre és térdeljen le. A másik lábfejet nem mozdítjuk el, a talajt csak a lábhegy érinti. Térjen vissza az eredeti pozícióba és másik lábbal ismételje meg a gyakorlatot.

Guggolás

Az izmos popsit guggolással érheti el. Ez a gyakorlat, hasonlóan, mint az előző, főleg a test alsó részét terheli. Helyes tornával erősíti a hasfalat és a hát alsó részét is. A lábak vállszélességben vannak, a lábujjhegyek enyhén oldalra néznek. A test felső részét tartsa egyenesen és lassan ereszkedjen lefelé, mintha le akarna ülni. Térdeit nyomja el egymástól és törzsével enyhén hajoljon előre. Amikor a comb párhuzamos helyzetbe ér a talajjal, álljon meg és törzsét emelje fel.

Törzshajlítás

A karcsú derék gyakorlata az egyszerű törzshajlítás nehezékkel. Ehhez használhat labdát, vagy vízzel teli üveget. Üljön le, lábait hajlítsa be úgy, hogy stabilan érjék a talajt. A hát kb. 45 fokos szögben legyen és  kezeit nyújtsa ki a mellkas elé. Lassan forduljon oldalra és bizonyosodjon meg afelől, hogy csak a törzse fordul.

Fekvőtámasz

Ez a gyakorlat nemcsak a kezeket, vállat, de a mellizmokat is erősíti. Térdeljen le és támassza meg magát kezeivel úgy, hogy háta szabad legyen és térdei derékszöget zárjanak be. Kilégzéskor könyökben hajlítsa be kezét és ereszkedjen a talajra. A gyakorlat egész ideje alatt a hát egyenes, a könyök enyhén oldalra van kifordulva.

Kerékpár

A klasszikus hasizomgyakorlatok már idejét múltak. A hasizmok legeffektívebb gyakorlatai közé tartozik kerékpározás. Feküdjön a hátára, lábait térdben hajlítsa be és emelje fel a talajról. A nyak húzása nélkül emelje fel a talajról vállait is és kezdjen kerékpározni. A bal láb a jobb könyök felé és fordítva.

Plank

E csodálatos gyakorlattal szinte a test minden izomdarabkáját megtornáztatja és erősíti. Fontos betartani a helyes technikát.  Helyezkedjen el klasszikus alkartámasz testhelyzetben. Kezeit hajlítsa be és támaszkodjon könyökére úgy, hogy  azok közvetlen a vállak alatt legyenek. A test egyenes és az izmok behúzva.  Gyakorlat közben a feje egy vonalban legyen törzsével és tekintete a talajt nézze. A gyakorlatot kibővítheti több mozdulattal, melyek segítségével más izmokat is bekapcsol. Próbálja ki a plank gyakorlatot a kéz és a láb váltakozó emelésével.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása