Baba Totyogó Nyaralás kisgyerekekkel

Még nem döntötte el, hová megy nyaralni gyermekével? Érdemes csak egy úticélt választania, mivel a gyerekek érzékenyen reagálnak a változásokra. A csöppségnek egyik helyet sem lesz esélye megszokni, ha háromnaponként más-más helyre viszi, és ez a viselkedésén is meglátszik majd.

Inkább a hegyek, mint az egzotika
Hiába imádja a tengert és legszívesebben az egész napot a strandon és a vízben töltené, mérlegelnie kell az alternatívákat is, hiszen a legkisebb gyerekeknek nem feltétlen tesz jót a strandolás. Nagyon érzékeny bőrüknek már a napsugarak egyszerű visszaverődése is leégést okozhat, még ha a napernyő alatt vannak. Ha ehhez még hozzávesszük a hőséget és a szelet, általában nagyon nyugtalanok lesznek és nem fogják magukat kellemesen érezni, így Ön sem tudja élvezni ajd a pihenést. A nagyobb gyerekeket már elviheti a tengerhez, de csak kora reggel, vagy estefelé, hogy megkímélje őket a legveszélyesebb és legintenzívebb napsütéstől. Még így sem jó, ha közvetlenül éri őket a nap  és  mindig a hűvösben kell lenniük trikóban és sapkával a fejükön.  

Az első hármasban töltött nyaralásra alkalmasak a hegyek, amit a Planeta mama portál szerint a legkisebb gyerekek is élvezni fognak. Sétálhat a természetben babahordozóval, vagy gyerekkocsival, és közben friss levegőt szív. Az időbeosztás azonban itt is nagyon fontos, mert a friss levegőn a gyerekek gyorsan elfáradnak, ezért ne tervezzen egyelőre hosszú túrákat.

Gondoljon arra is, hogy a gyerekek kényelméhez rutinra van szükség, tehát a szokványos napirend betartására. Nyaraláskor is ugyanabban az időben vigye aludni és a délutáni alvást se hanyagolja.

Mit csomagoljunk, ha gyerekkel megyünk nyaralni?
A csomagolás mindig kedvelt téma. Jobb ha mindent duplán csomagol, a biztonság kedvéért. Kisgyerek esetében mindent be kell csomagolnia, amire otthon is szüksége van. Csomagoljon:

  • pelenkákat
  • ruhaneműt és cipőket – számoljon azzal, hogy a kimosott ruhanemű nem szárad gyorsan, ha olyan helyre megy, ahol éjjelre lehűl a levegő.
  • tisztálkodási kellékek
  • napozókrém
  • gyógyszerek, melyeket használ és általános gyógyszerek – orrcseppek, antihisztaminikum, hasmenés elleni tabletta, lázmérő
  • napszemüveg
  • tartós élelmiszer, tápszer
  • üvegek, cumi
  • Ne felejtse el becsomagolni a gyerek kedvenc tárgyait és játékait, melyekkel bárhol otthon és biztonságban fogja érezni magát.

Autóval vagy repülőgéppel?

Kisgyerekkel a legkényelmesebben saját autójával utazhat. Akkor áll meg, amikor akar és nagy kiabálás esetén nem kell negyven utas rosszalló tekintetétől tartania, mint az egy busszal való utazás során előfordulhatna. A nyári hőségben kapcsolja be a klimát úgy, hogy a külső és a belső hőmérséklet közötti külonbség ne legyen nagyobb, mint 5 fok. Az ablakokra szereljen napellenzőket, hogy csemetéjét ne égesse a nap, csomagoljon be pelenkákat, játékokat, tartalék ruhaneműt, plédet, alaposan rögzítse az autós gyerekülést és máris indulhatnak.

Távolabbi célterület esetében repülővel kell utaznia és jó hír, hogy csecsemővel spórolhat a jegy árán. Fel- és leszálláskor adjon neki cumit, hogy a kiegyenlítődjön a nyomás, és ezután már csak remélje, hogy átalussza a repülőutat és nem kell majd síró gyerekkel az ölében sétálgatnia és dajkálnia a toalett előtti folyosón. Mert ez is előfordulhat.

Étkezés a nyaraláson

Vigyen valamit otthonról, ha a hotelár nem tartalmazza a reggelit. Ez jobb megoldás, mint fizetni 10 eurót olyan ételért, melyet úgysem fogyaszt el senki. Vigyen muffint, tartósított tejet, kemény tojást és friss gyümölcsöt. Ne felejtse el becsomagolni csemetéje kedvelt snack-jét, ha már önállóan eszik – rizskenyeres, krékeres, mazsolás, sósrudas, kalácsos, almacsipszes dobozokat. Mindez jól jöhet, ha a gyerek makacskodik a nyilvánosság előtt és gyorsan meg kell nyugtatni.  

Az étteremben válasszon előételt – ez lefoglalja a kis éhest és nem fog mérgelődni a főételre való várakozás ideje alatt. A Yummy toddler Food portál szerint a szalmaszálakkal való játék is kitöltheti a várakozási időt. Mivel nem tudhatja, mennyi ideig fog tartani a vacsora, célszerű korábban érkezni. Kevesebben lesznek és nyugodtabban telik az étkezés, ha már ötkor vacsorázni indul. Ne felejtse el egy kicsit megadni magának azt, amit kíván. Hiszen egy drága desszertet, vagy tengeri specialitásokból álló menüt nyaraláskor talán megengedhet magának? Mutassa meg gyermekének, hogy vannak az életben különleges pillanatok is és élvezzék ezeket.

Bébibarát szálláshely

Ez már nemcsak kettejükről szól, már nem foglalhatja le a legolcsóbb hostelt folyosón levő toalettel és penészes falakkal. Kényelemre van szüksége. Az interneten keresse a baby friendly és family friendly jelzésű hotelokat és panziókat. Így biztos lehet abban, hogy a szállás a gyerek és a család szükségletei szerint van kialakítva. Jó megoldás a saját konyhával és fürdőszobával rendelkező apartman is, melyet aránylag megfelelő áron pár napra kibérelhet. A recenziók szerint könnyen kiválaszthatja a gyermek kisággyal ellátott szállást, ahol a gyerekkocsit is el tudja helyezni és nyugodtan aludhat, és ahol nincs a közelben semmilyen zajos bár, vagy vadul ordítozó fiatalok, akik nem a nyugodt alvásra vágynak.

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása