Tippek és tanácsok Sütőformák részletes áttekintése: Melyik az igazi az Ön számára?

Olykor döntő fontosságú lehet az egyes sütőformák ismerete, hiszen nem mindegy, hogy ínyenc desszert, vagy valamilyen sült katasztrófa kerül ki belőle! Akár egy jól bevált házi receptet, vagy akár egy új specialitást szeretne kipróbálni, a recept betartása mellett ugyanolyan fontos a megfelelő sütőforma használata. Ismerje meg az egyes sütőformák típusait és használja őket helyesen!


Először készítse elő a sütőformát

Sütés előtt a formát elő kell készíteni. Ennek legegyszerűbb módja, ha kibéleli sütőpapírral. Ha nincs kéznél, kenje ki a formát olajjal, zsírral, vagy vajjal és szórja meg liszttel. Húsok és zöldségek sütésekor, amennyiben a receptben nincs másképp feltüntetve, kenje ki a sütőpléhet olajjal.


Tortaforma torták sütéséhez

Sütött és hideg torták készítéséhez is egyaránt alkalmas egy 23 cm átmérőjű tortaforma kapcsos levehető oldalrésszel. Így a több rétegből álló torta is megtartja alakját. Amikor a torta megsült, egyszerűen csak kapcsolja le a tortaforma oldalrészét és máris lehet a tortát tölteni.

Máktorta citrommal

Máktorta citrommal

Hagyományos sütéshez alkalmas sütőpléhek

Egy konyhában sem hiányozhat a klasszikus sekély sütőpléh, melyben a gyümölcspiskótától kezdve a sült gyümölcsön át egészen a sült csirkéig mindent lehet sütni. Kisebb adagok sütésére ideális a 33 x 24 cm méretű sütőpléh, mely esetében kevesebb mennyiségű hozzávalókkal is dolgozhatunk. Ma már olyan sütőpléhek is kaphatók, melyek mérete variálható.  


Sütőforma házikenyér sütéséhez

A magasított oldalú kenyérsütőforma kitűnő segítség az illatos és ropogós házi kenyér sütésekor. Olyan különlegességeket is készíthet benne, mint a banános, vagy cukkinis kenyér, de a vagdalt húst és a göngyölt csirkét is bátran megpróbálhatja.

Cukkinis kenyér

Cukkinis kenyér

Kalácsforma 8 személyre

A mély kalácsforma kiváló a francia quiche, vagy akár gyümölcsös, zöldséges és húsos kalácsok sütéséhez. Számoljon azzal, hogy egy 23 cm átmérőjű egyrétegű kalácsból 8 személy jóllakhat, a kétrétegű kalácsból  12 adag lesz.


Alacsony sütőpléh a tökéletes szárazsütemény készítéséhez

Az alacsony sütőpléhnek köszönhetően a sütőben a  levegő szabadon áramlik  a sütemények között és így azok omlóssá sülnek. Teasüemények, habos sütemények, de cookies sütéséhez is kiválóan megfelelnek.


Inspirációként nézze meg a GoCook sütőformákat! 

Sütőformák részletes áttekintése: Melyik az igazi az Ön számára?


A szaftos konyha záloga

Magasabb peremű sütőformában készítheti el a legjobb húsos, zöldséges ételeket és halakat, mivel ebben az ételek szaftja nem párolog el olyan gyorsan, s a tepsi áthelyezése is könnyebben és balesetmentesen oldható meg.  Alkalmas sült tészták, burgonya és lasagne készítésére is.


A muffin forma sokkal többre képes

Engedje szabadon fantáziáját és próbálja meg elképzelni, mi mindent készíthetne el egy muffin formában! A csodás muffinok és cupcake-ok mellett süsse meg kedvelt süteményeinek mini változatait, vagy apró tojásos omletteket, gratinált burgonyát, vagy rizskóhot.


Nagymama kuglófja

A hagyományos "kéményes" kuglóf forma nélkül nem tudnánk finom kuglófot sütni. Ez a forma sokféle változatban kapható, csak tetszése szerint kell kiválasztania az Önnek éppen megfelelőt.


Ötlet a sütőpléhek tisztítására:

 A sütőpléhek tisztításakor legyen körültekintő és gondoljon arra, hogy az eloxált alumínium, az öntvény és a tapadásmentes edények nem tisztíthatók mosogatógépben. Ezeket csak kíméló módon szivaccsal és mosogatószerrel mossa el. Ne feledje, hogy minél hamarább mossa el őket, annál nagyobb az esély arra, hogy könnyebben le tudja róluk mosni az odaégett foltokat és ételmaradékokat.

Forrás: Buzzfeed.com, Recipelion.com

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!