Baba Óvodás Teremtse meg gyermekének álmai szobáját!

Függetlenül attól, milyen választ ad az előző kérdésekre, bizonyára a mai napig mágikus helynek számít, melyhez rengeteg szép emléke kötődik. Szeretné, hogy  kisgyermeke is igazán beleszeressen a gyerekszobájába? Akkor aakítsa át! Íme néhány jó tanács:


Átgondolt térkihasználás


Sajnos nem minden esetben áll rendelkezésünkre a kívánságunknak megfelelő méretű terület. A gyerekszoba esetén ráadásul elegendő játszó térre is kell gondolni, hogy a gyermek ne érezze magát elnyomva a nem megfelelően elhelyezett bútorok miatt.
A modern bútorok kombinálják a kompakt méretet és funkcionalitást. Érdemes megismerkedni az ismert bútorgyártók kínálatával, akik kisebb méretű lakásokba és szobákba való bútorkollekciókat is kínálnak.
Van olyan bútordarab, amely nagyobb figyelmet érdemel? Természetesen van. Ne feledkezzünk meg egy szekrényről vagy tárolóládáról, amely segít a gyermeknek rendet tartani, hiszen sok különböző méretű játéknak kell a hely. Következő kötelező bútorsarab az asztal és a kényelmes szék, hogy a gyermeknek legyen megfelelő helye a tanuláshoz vagy az alkotó készségeinek megvalósításához.
Tekintettel a gyermek látására, ügyeljen a megfelelő világítás kiválasztására is. Főleg az őszi és téli délutánokon lesz kiemelkedően fontos, amikor a természetes napfény már viszonylag korán hiánycikké válik.


Valódi menedékhely


Engedje, hogy gyermeke menedéke megfeleljen az érdeklődésének. Ennek köszönhetően jól érzi majd magát a szobájában, és szívesen tartózkodik ott. Ezt hogyan érjük el? Csak engedje szabadjára a fantáziáját! A kisfia imádja a motorokat? Az utcaképeket ábrázoló szőnyeget soha nem fogja megunni, és egy autó formájú ágy valódi sláger lesz. A kislánya imádja az állatokat? Olyan fali dekorációkkal díszítse a szoba falait, melyek segítenek egyben megtanulni pl. az állat- vagy kutyafajokat.


Ötletes gyerekszoba


Ne feledje! A saját szoba a gyermeke számára olyan területet jelent, amely elősegíti a fejlődését. Próbálja a szobát úgy megtervezni, hogy elősegítse a konkrét tevékenységeket. A gyermek szívesebben nyúl egy könyv után, ha a könyvek elérhető helyen vannak tárolva. Játékokkal hasonló a helyzet. A kéznél lévő játékok gyakrabban vannak használva. Ráadásként melyik gyermek tud ellenállni a rajzolásnak, ha egy kiválóan felszerelt művészsarok van a szobájában kialakítva?

Valódi gyerekszoba


Vonja bele gyermekét a szobája tervezési/átalakítási folyamatába! Rendkívül szórakoztató lesz számára, és büszke lesz a sajátkezű eredményre is. Nem is beszélve arról, hogy munka közben az egész „tervezőcsapat” jól szórakozik“.
Ne feledje, hogy nem kell minden áron a saját ötleteit érvényre juttatni. Az internetet böngészve rengeteg ötletből meríthetünk, de sok esetben inkább a szülők „gyerekszobájáról” van szó, mint a gyerek szobájáról. Elő a ceruzával és kezdjen bele a tervezésbe!

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása