Tippek és tanácsok Tippek a tökéletes nyári grillpartihoz

Önkiszolgálás

Készítsük elő mind az ételeket, mind az italokat úgy, hogy mindenki könnyen kiszolgálhassa magát. Csináljunk kártyákat az egyes fogások és innivalók mellé, ha tudjuk, hogy valamilyen allergiával vagy étel-intoleranciával rendelkező vendég is jön, segítsük azzal, hogy jelöljük, fogyaszthatja-e az adott élelmiszert.

Világítás, dekor

A hangulat fokozásához használjunk (szúnyogirtós) fáklyákat, színes mécseseket, friss fűszerekből vagy levendulából kötött csokrokat. A környezettudatosság jegyében lufi helyett lampionokkal díszítsünk, és műanyag tányérok, poharak, evőeszközök helyett ragaszkodjunk a papír változathoz.

Ételek
A különböző grillhúsok, sajtok és grillkolbászok mellé készítsünk házi BBQ szószokat, idényzöldségekből álló friss salátát, hideg tésztasalátát. Mindenki kedvence lesz a zöld pesztós, bazsalikomos, parmezános hideg rizottó, melyet egy-két nappal korábban is elkészíthetünk.

Italok

Készüljünk alkoholos és alkoholmentes, hűtött sörrel, könnyű fehér vagy rozé borokkal, szódával, citromos-mentás limonádéval és bodzaszörppel. Egy vödör jég mindenképp legyen bekészítve, hogy ízlés szerint hűthesse mindenki az italát.

Desszert

A parázson, héjában sült banán vaníliafagyival tálalva mennyei és különleges desszert! Az egészséges életmódot követő vendégeknek készítsünk bazsalikomos-levendulás gyümölcssalátát.

forrás: kaldeneker.hu

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása