Hozzávalók

60 dkg finomliszt (tésztához)
1 csomag sütőpor (tésztához)
20 dkg kristálycukor (az alma édességétől függően)
½ dl tejföl (tésztához)
kg alma (reszelt)
3 darab tojás (tésztához)
25 dkg porcukor (tésztához)
1 tk őrölt fahéj
35 dkg margarin (tésztához)
1 kanál citromlé
20 dkg háztartási keksz

Leírás

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom. Az elsőt kisodrom és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetem, majd megszórom a zsemlemorzsával. Közben a reszelt almából kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a darált kekszet és fűszerezzük. Az almás masszát rákenjük a tésztára. A megmaradt tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a megkent tésztát. Tetejét felvert tojással megkenjük, 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4