Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás muffin szerecsendióval

Hozzávalók

1 darab tojás (simára kevert)
24 dkg finomliszt
2 dl tej
kk sütőpor
5 dkg vaj (olvasztott)
2 darab alma (meghámozott, apróra vagdalt)
2 kanál kakaópor
1 kk őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
1 kk őrölt szerecsendió

Leírás

A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük. A muffin formák alját, olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután, belekeverjük a fűszeres lisztet és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ugyanezt a tésztát szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt, de bevallom őszintén, nekem jobban ízlik normál finomlisztből. A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe és érdekesebb íze lesz. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4