Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás muffin szerecsendióval

Hozzávalók

1 darab tojás (simára kevert)
24 dkg finomliszt
2 dl tej
kk sütőpor
5 dkg vaj (olvasztott)
2 darab alma (meghámozott, apróra vagdalt)
2 kanál kakaópor
1 kk őrölt fahéj
10 dkg barna cukor
1 kk őrölt szerecsendió

Leírás

A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük. A muffin formák alját, olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután, belekeverjük a fűszeres lisztet és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ugyanezt a tésztát szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. Az eredeti recept réteslisztet javasolt, de bevallom őszintén, nekem jobban ízlik normál finomlisztből. A barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől barnásabb színe és érdekesebb íze lesz. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4